BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, June 15, 2011

Header Flash Jadi Pilihan Mereka...


Poll kat sidebar dah tutup.

Poll ape? Poll untuk header pilihan pembaca blog Sunah Suka Sakura dot com. Antara header lama dengan header baru.

Header lama



Dan keputusan pollnya adalah seperti berikut...


Nampaknya ramai yang sukakan header yang baru ni. Terima kasih kepada blogger Fahmi Mahat yang dah buatkan header ni dengan bersusah payah. Sangat mabeles hasil dia. Kalau berminat, boleh lah klik iklan dia kat atas tu. :)

Header lama pulak, saya tetap rindu sama dia~ Takpe, bila-bila boleh tukar kan? Hehehe...

Terima kasih kepada yang mengundi! ;)


Bila Ujang Jadi Amah: Senarai Penuh Penconteng


Amah Ujang

Bila pulak ang keje jadi amah ni Ujang? Wahahahaha~ Ang keje kat rumah mana ni? :p Contengan ni dihasilkan oleh blogger INI. Hehehe...

Orait, ni senarai penuh penconteng Ujang!

  1. http://bintangkita080808.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  2. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  3. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  4. http://www.rafinamimi.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  5. http://hannah-here.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  6. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html 
  7. http://www.adybudika.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  8. http://misztrex.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  9. http://efagurlz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  10. http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  11. http://bambam-story.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  12. http://www.norfanil.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  13. http://www.alyaesprezzo.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  14. http://bicarasigadisdesa.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  15. http://nieynasz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  16. http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html 
  17. http://nusha1706.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html 
  18. http://farhanhanif.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang-aka.html
  19. http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html 
  20. http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html  
  21. http://fatinliyana6789.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  22. http://poppetedma.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  23. http://loveblogcontest.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html 
  24. http://ayuariffin.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang-apa.html
  25. http://www.syafiqah.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  26. http://ceriteracikfarah.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html 
  27. http://www.sunahsukasakura.com/2011/06/jom-conteng-ujang.html

Depa yang buat ni Ujang... Bukan ceq... So, gi mengamuk kat depa...! Ahahaha~ Err... Yang ceq punya masuk dalam list gak kan???

Selamat memilih yang tercantik dan yang terburuk yeee... :D


Nama Dia Cici






Dia baru je jadi housemate... ^_^
Cici tengah tido sekarang.
Penat dah main.


Oh, Comelnya Ujang!


Adeiiii... Cantik teramat ni... Hahaha...

Comelnya lah pulak... Ni pun cam tadi, langgar peraturan!!! Hahaha~ Dia kata ni hadiah kawin untuk Ujang. Sape dia? Jalut oh Jalut...

Ade lagi yang lain kat bawah ni pun langgar gak... Ce jenguk satu-satu... Hehehe...

  1. http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  2. http://bambam-story.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  3. http://www.norfanil.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  4. http://www.alyaesprezzo.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  5. http://bicarasigadisdesa.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  6. http://nieynasz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  7. http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

Untuk senarai sebelum ni klik SINI. Kalau de yang nak join menconteng lagi, klik SINI. Malam nanti kita keluarkan senarai penuh ye Ujang... :p

GAME ANTARA BLOGGER BERMULA


NAMA KUMPULAN: JET JET SEMUT

KETUA KUMPULAN: Belog MTT

AHLI KUMPULAN seramai 10 orang yang terdiri dari blogger:

2) Ady Budika (http://www.adybudika.com)
4) Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine (http://topimagine.blogspot.com)
6) Izzat Nazmi Saiful Bahri (http://skytechxtreme.blogspot.com)

KENAPA NAMA KUMPULAN ITU DIPILIH ?

Sebab munasabahnya nama kumpulan ini di pilih adalah kerana bukan terpengaruh dengan cerita dongeng hantu kak limah tapi kerana kami teruja dengan kekentalan kak limah yang berdiri di atas bumbung lalu menerbangkan diri ke atas pokok sena tanpa kecederaan..Lantas dengan itu kekentalan hati Kak Limah akan sentiasa terpahat dalam hati kami sebagai BLOGGER..Berani untuk menghadapi apa jua situasi walau pon di kejar oleh orang Hospital Bahagia.. Kami sebagai BLOGGER tidak takot di hentam Cik Anon..Kalau Cik Anon sudi meh la singgah blog sambil poco poco lagu JET JET SEMUT :D

Sila klik SINI untuk maklumat lanjut.


Kerana Terlalu Excited Menconteng Ujang...


Best eh segmen tu?

Ada yang mintak supaya panjangkan sampai malam. Erk! Okeh, okeh... Saya sambungkan sampai kul 9 malam. Boleh?

Ade beberapa orang blogger yang sangat excited 'mengejoinkan' diri dengan segmen ni sampai melanggar peraturan. Kan da kata guna PEN yang ade kat header tu, memandai lak buat guna PAINT. Hahahaha~ Kan dah terlebih cantik tu! :p

Cantik terlebih...

Kalo cantik macam ni lah, yang lain mesti kalah punyeee... Jenguk SINI untuk penjelasan. Hahaha~ Camni boleh ke Ujang? Biar Ujang je putuskan sama ada boleh diterima ke tak yeee... Hahaha~

Nak tengok yang lain-lain punye contengan? Gi jenguk link diorang kat bawah ni haaa...

  1. http://bintangkita080808.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  2. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  3. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  4. http://www.rafinamimi.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  5. http://hannah-here.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  6. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html 
  7. http://www.adybudika.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  8. http://misztrex.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html
  9. http://efagurlz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

Yang lain-lain nak join, boleh gi SINI. Dah panjangkan sampai 9 malam nehhh... Kang kesian Ujang nak kene pilih mana yang cantik, mana yang buruk... :p

Jom Conteng Ujang!


TUTUP

Segmen paling keji sepanjang berblog!

Sape nak join? Saya pasti, ramai yang nak kannn? Dah lama kamu-kamu semua simpan dalam hati tu, jadi ni masanya nak luahkan segala perasaan yang terpendam. Hahaha... Habislah Ujang! :p

Segmennya cam ni...
  1. Buat satu entri, tajuk: Sunah Sakura Ajak Conteng Ujang!
  2. Linkkan ke entri ni...
  3. Gi blog Ujang... --> http://azfar9897.blogspot.com
  4. Nampak header flash dia yang baruuuuuu tu? Ada pen yang leh gerak-gerak tu kan? Gi conteng guna pen tu!!! Hahahaha~
  5. Lepas tu printscreen, dan letak dalam entri kamu tu...
  6. Then bagi pendapat tentang header baru blog Ujang yang dibuat oleh Ayeem...
  7. Dah siap, sila paste url kamu kat sini...

Sebelum tu, ni saya punya...

Huduhhhhhh! hahahahhahaha~

Hahahahahhah~ Ujang jangan marah nooo~~~ Ade yang nak join? Ujang kata 2 yang tercantik, dan 2 yang terburuk, dia akan wat entri! Haaa... Cepat, cepat! Tutup kul 9 malam ni. Janji tak conteng benda bukan-bukan... :p

P/S: Ujang da bagi green light.


Banyak Terlepas Entri?


Bila baca status kembar saya, Cik Pulau kat Facebook, terdetik nak buat entri ni.

Mungkin ramai yang terlepas entri bila lama tak online. Sebab kekangan internet mungkin, atau sebab sibuk dengan kerja, maka masa untuk online tu terhad. Jadinya, entri-entri rakan blogger untuk beberapa hari tertentu tak sempat nak baca. Bila da online balik, rasa ketinggalan, dan teringin nak baca entri-entri yang lepas tu.

Untuk yang tertinggal entri lepas tu, saya ada sediakan arkib kat sidebar blog ni. Arkib 'Musim Bunga Yang Lalu' ni ikut hari, jadi mana-mana hari yang tertinggal boleh check kat situ yeee... Nak tengok arkib lama pun boleh jugak... :)

Dan kalau lagi rajin, boleh lah Like fanpage Sunah Suka Sakura dot com kat Facebook, lagi senang nak tengok entri-entri blog ni kat situ.



Sape tak Like lagi? Sila Like~~~ :D


Wordless Wednesday #5: Game Antara Blogger


Klik gambar untuk maklumat lanjut


Wordless Wednesday #4


Imej Pneumedic


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.