BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 16, 2011

Hati-hati Menjaga Hati


Apa yang pecah berderai tadi?

Kak Esmeda

Sarjan Keroro

Iffah Afeefah

Hampir semuanya menyebut tentang hati. Ya, hati manusia ni umpama kaca. Sangat mudah retak, kadang-kadang hati tu sendiri rasa tertusuk-tusuk tajam. Macam kaca ditusuk kaca pulak jadinya. Erk!

Bila mudah retak, mudah jugaklah pecah berderai, ye dak? Sebab tu komen-komen mereka ni, bila kaca dah pecah berderai susah nak sambung balik. Kaca kalo pecah, sambung balik guna gam Uhu atau gam Gajah pun takkan sama macam dulu, dah jadi buruk.

That's why, dalam persahabatan, jagalah hati sahabat-sahabat di sekeliling kita. Hatta kawan baik sekalipun, bila sekali tercalar hatinya, pasti akan tinggal calar tu sampai bila-bila walaupun dah saling bermaafan. Orang kata, barang yang lepas tak perlu diingat lagi, tapi tu orang kata... Kita ni, kadang-kadang susah juga nak melupakan, ye tak? Ke salah? Err...

Diorang kata bila dah pecah berderai, eloklah beli baru. Tapi pasti tak sama dengan yang dulu. Haa... Cane nak elakkan tak sama dengan yang dulu tu???

Usaha untuk elakkan daripada pecah... Hati-hati dalam menjaga hati~ ;)

Dan ada juga komen yang berbunyi begini...

♥ Princess ♥ & Keen

Memang ada sesuatu...

P/S: Terhasil jugak entri daripada gambar tadi...


Pecah... Berderai...


shattered remains by ~Time2Sing on deviantART

Tiada bersambung lagi...


Ujang Pecah Perut!


Adeiiii...

Maaf, saya dah pening! Cukup-cukup lah tu ye... Geng KGS, kamu tu serang tempat salah! Lepas tu ketua kumpulan pulak tak ikut arahan! Kalah, kalah! Hahahaha~ :p

Okie okie... Kembali ke pangkal jalan. Da solat ke semua ahli KL Gangster? Kalo dah, jom kita gi blog Ujang. Dia pecah perut sebab segmen conteng-conteng semalam. Sape yang join tu semalam, leh la jenguk blog Ujang yeee... Dia da pilih yang terbaik dan yang terburuk... Hehehe...



PEPERANGAN BLOGGER KEMUNCAK !


KL GANGSTER SERANG KAMI GILA SEGMEN

1) http://gadiskutersayang.blogspot.com/ (6)
2) http://lytulip.blogspot.com/ (4)
3) http://www.my-shopping2u.com/ (3)
4) http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/ (4)
5) http://informations-the.blogspot.com/ (4)
6) http://izyannadira.blogspot.com/ (6)
7) http://farahahalife.blogspot.com/ (3)
8) http://haffizmohdnoor.blogspot.com/ (3)
9) http://pami3.blogspot.com/ (3)
10) http://sophieisa.blogspot.com/ (4)
11) http://kisahkami83.blogspot.com/ (4)
12) http://ibundadelight.blogspot.com/ (4)
13) http://kisahhatiaku.blogspot.com/ (5)
14) http://mrbaiz.blogspot.com/ (3)
15) http://informations-the.blogspot.com/ (3)
16) http://nakstoryboleh.blogspot.com/ (3)
17) http://heartylolipop.blogspot.com/ (4)
18) http://ladypinkucuk92.blogspot.com/ (3)
19) http://sweetctie.blogspot.com/ (2)
20) http://shafildabaharuddin.blogspot.com/ (2)
21) http://theplainyard.blogspot.com/ (2)
22) www.alyaesprezzo.com (3)
23) http://theplainyard.blogspot.com/ (2)
24) http://www.wydaz.com/ (2)
25) http://yien9897.blogspot.com/ (5)
26) http://mariatunnabila.blogspot.com/ (4)
27) http://nurulhafizahramli.blogspot.com/ (4)
28) http://arayun.blogspot.com/ (4)
29) http://mariatunnabila.blogspot.com/ (2) <--- nape de ulangan ni?
30) http://syurgacintalya.blogspot.com/ (2)
31) http://izyannadira.blogspot.com/ (2)
32) http://syafikway.com/ (2)
33) http://sparklemaneh.blogspot.com/ (2)
34) http://elyanaguitar.blogspot.com/ (2)
35) http://lassierose.blogspot.com/(2)
36) http://zaarahayat.blogspot.com/ (2)
37) http://www.lailyqaisyirah.com (4)
38) http://lassierose.blogspot.com/ (2)
39) http://amniey91.blogspot.com/ (2)
40) http://qasehsaifudin.blogspot.com/ (2)
41) http://rumahpusakaku.blogspot.com/ (3)
42) http://smalamariinimasadepan.blogspot.com/ (4)

Rujuk SINI

PERANG antara BLOGGER BERMULA !


KETUA KUMPULAN: Sunah Sakura

NAMA KUMPULAN: KL GANGSTER
  1. http://gula-gulapelangi.blogspot.com
  2. http://www.adybudika.com
  3. http://lzulxocraxme.blogspot.com
  4. http://www.sunahsukasakura.com
  5. http://dreamcda.blogspot.com
  6. http://birumuda91.blogspot.com
  7. http://thesoundofmyjourney.blogspot.com
  8. http://ekahafizy.blogspot.com
  9. http://bintangkita080808.blogspot.com
  10. http://bicaramakdara.blogspot.com
  11. http://ibundadelight.blogspot.com
  12. http://mizztina.blogspot.com
  13. http://ahmooyymunchett.blogspot.com
  14. http://azfar9897.blogspot.com
  15. http://cekedismanis.blogspot.com
  16. http://pilhanhati.blogspot.com
  17. http://suarahatisipujaanhati.com
  18. http://nusha1706.blogspot.com
  19. http://sitikektus.blogspot.com
  20. http://amanithecraziest.blogspot.com
  21. http://www.hasrulhassan.com
  22. http://pinkexia.blogspot.com
  23. http://sitiatikah.com
  24. http://qyrndishdush.blogspot.com
  25. http://pwince93.blogspot.com
  26. http://themrizzo.blogspot.com
  27. http://salimharmanain.blogspot.com
  28. http://jahidihsaili.blogspot.com
  29. http://2octobersecret.blogspot.com
  30. http://sukmabintara.blogspot.com
  31. http://msredcheesecake.blogspot.com
  32. http://idafirdausi79.blogspot.com
  33. http://syurgacintalya.blogspot.com
  34. http://sitiumairahsaat.blogspot.com
  35. http://www.blahblahasnita.blogspot.com
  36. http://kasutkaripap.blogspot.com
  37. http://official19.blogspot.com
  38. http://belogperibadi.blogspot.com
  39. http://viniyamey.blogspot.com
  40. http://eerashera.blogspot.com 
  41. http://www.jamaluddin.net
  42. http://frameandlenses.blogspot.com
  43. http://smileasuwant.blogspot.com
  44. http://hasrisa.blogspot.com
  45. http://miss-nadya.blogspot.com 
  46. http://ayaisensei.blogspot.com
  47. http://bbyuya.blogspot.com
  48. http://eima-contest.blogspot.com
  49. http://belogcikarda.blogspot.com
  50. http://sempoi-zone.blogspot.com 
Rujuk SINI

Bangun Lah Budak!


Cici tido atas beg

Ingat tak Cici? Yang semalam tuu...

Mengacau orang online dan berblog memang kerja utama dia. Sampai jenuh nak alih dari depan lappy. Dia pun nak menaip jugak, nak komen jugak. Ada sekali tu dia buat jadi full screen, gelabah nak buang balik full screen tu sebab tak reti. Nak dekat 10 minit gak fikir camne. Hadoiiii...

Tapi timbul rasa kesian jugak kat Cici ni. Ade beberapa kali dia buat jari-jemari ni macam susu mak dia je. Rindu nak menyusu la tu. Ni dia tido lagi. Lepas puas merengek-rengek ke sana ke mari, main semut yang kacau makanan dia, last-last lentok jugak atas peha. Nape la ang suke sangat tido atas peha ceq ni?

Cramp tau tak, cramp???

P/S: Kadang-kadang memelihara kucing yang tak faham bahasa manusia ni mendidik kesabaran kita sebagai tuan, orang kata jangan bela kucing kalau takut banyak dosa. Huhuhu... Saya sayang Cici...


PERANG BLOGGER


Klik header untuk join


GIVEAWAY KAK ES & NESLOO


Sape nak join klik banner tu!


Blog Yang Kena Hacked Semalam Dah Ok


Alhamdulillah...

Blogger yang kene hack semalam, datang komen kat entri Nasihat Daripada Anonymous Hackers, gitau blog dia da ok. Siap kena berjanji dengan hacker tu lepas ni akan letak password yang susah-susah. Boleh gi baca pengalaman dia kat SANA.

Hurmmm... Dahsyat gak penangan hacker ni, kita yang blogger ni, yang takde bagi ancaman ape-ape (kononnye lahhh) pun diorang nak serang, apatah lagi web kerajaan tu. Hurmmm...ade yang diorang siap reveal lagi password ngan email web kerajaan yang dah kena godam. Kantoi la pulak kat rakyat.

Kelakar kan? Macam diperbodohkan je kerajaan kita ni. Gelak semua, gelak!!! Adeiii, bila diorang nak serang kerajaan, ramai yang suka...kata memang patut kena godam! Bila ada blog yang diserang, baru nak gelabah, kononnya sebelum ni tak mungkin blog peribadi diserang...

Semua pun kena amek langkah berhati-hati sebenarnya, da banyak cadangan pembaca kat entri Nasihat Daripada Anonymous Hackers tuuu. Gi la baca...


Nasihat Daripada Anonymous Hackers


Bila ditanya, kenapa mereka menggodam blog orang lain...



Dan bila ditanya, kenapa blogger yang menjadi sasaran...


Jadi, bloggers sekalian, lepas ni kene buat ape?


Pagar Rindu


Day Forty - White Flowers by *Lady-Tori on deviantART

Dia kata ini pagar-pagar rindu
Bunga di dalamnya sedang memekar
Menanti masa untuk disunting
Menunggu waktu untuk dipetik

Pagar-pagar itu akan tetap di situ
Selamanya...

Thanks dear...


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.