BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, June 19, 2011

Ko Sifu Aku... Aku Anak Murid Ko...


Sharing is more than caring by ~Mistress-Kittie on deviantART

"Ko sifu aku..."

"Saya banyak belajar dari kamu..."

"Thanks weyh, gua rasa gua nak jadi anak murid lu lepas ni."

Banyak kan jumpa ayat macam ni dalam dunia blogging? Tak kisah lah nak jadikan sifu dari segi gaya bahasa entri ke, teknik tarik pembaca ke, teknik tambah follower ke, teknik edit template atau header ke, ape-ape je lah... Benda ni da semakin merebak di sekeliling kita... Perasan tak?

Kalo perasan, senyumlah sekarang. Sebab dunia blog akhirnya melahirkan insan yang saling membantu antara satu sama lain, bukan setakat bangun sendiri, tapi ajak kawan-kawan blogger lain bangun bersama!

"Sedekah paling afdhal ialah seseorang mengajar seorang muslim sesuatu ilmu, kemudian dia mengajarkannya kepada saudara muslimnya yang lain." [HR Ibnu Majah]

Speechless Sunday #1 : Soff...!


Gambar dari SINI

"I'm speechless to see thousands of Muslims can form a soff in just a tick once the Imam said to do so..."

Other Speechless Sundays:


Bizi Ke Hari Ni?


The Sounds Of Silence I by ~skierscott on deviantART

Ada yang tanya saya, bizi ke hari ni?

Mungkin sebab blog macam senyap sepi aje... Sejak last update tengah malam tadi.

Errrr... Sebenarnya kan, takde la bizi pon hari ni... Tapi, tapi, tapi... Saya takmo update!!! Tadi siap gitau kat Pak Cik Mat, boleh tak takmo update entri sampai bila-bila. Erk, pelik kan? Bukan ape, sebab saya rasa sangat-sangat suka pada entri sebelum ni. Entri untuk Hari Bapa tu... Suka sangatttttt~ Entah! Hahahah~ Mungkin orang-orang dalam entri tu buat entri tu jadi sweet sangat bagi saya kot~ :p

Kamu-kamu pernah tak rasa macam yang saya rasa? Ade entri yang kamu rasa takmo tenggelam, biar sampai bila-bila pun kat situ ajeee... Erkkk, kang orang ingat menghilang macam Zack Zuhairi lak kang. Ahahaha~ (Dia hilang sebab laptop rosak lah derr, ang ilang sebab takmo entri tenggelam... Mana sama!)

Takpe, takpe. Dah update dah pun ni. Tak tau ade orang baca ke tak. :p

P/S: Cite Stanza Cinta cam best je, tadi belek novel dia kat MPH.


Today is Your Best Day...


Hari ni hari bapa...

Nak wish Selamat Hari Bapa kat beberapa orang bapa yang dikenali...

Bapak & Atok Usu

Pertama sekali mestilah untuk bapak sendiri..dengan atok usu gak... Terima kasih jaga saya dari saya mula-mula mengenali dunia sampailah sekarang ni... Maaf kalau kadang-kadang saya buat bapak susah hati eks~ Saya tak nakal kannn~ Errr... Dulu je nakal. Hehehe... Moga bapak, atok usu, pak ngah, pak usu, dan semua pak-pak kat umah tu sihat sejahtera selalu, dipermudahkan Allah segala urusan dunia dan akhirat~ Ameen...

Eh, macam dah habis pulak... Ade lagi...

Yang ni kena paksa buat. Ggggrrrr!

Abah mithali kunun

Kepada abah mithali kunun, terima kasih sebab jaga Syakir sejak dia lahir sampailah dia besar sekarang ni... Maaf sebab makin besar, Syakir jadi makin nakal... Jangan marah Syakir, Syakir sayang abah dia sangat-sangat... Abah Syakir jangan lupa balik jenguk dia eks~ Dia rindu sangat kat abah dia... Eh, ape ni... Macam pelik aje ucapan ni. Hahaha~ Adeiiii... Dah, dah! Kang ade yang nanges masuk toilet kang! Jom tengok sekali lagi gambar abah mithali...

Abah Syakir

DADDY
If all these Kisses aren't enough,
There's two hands to help with garden stuff.
If all these hugs don't work their charm,
There's two arms to help keep you warm.
If this gift doesn't show how much we care,
We have REAL hugs & kisses to share!

Untuk semua bapa...



Selamat Hari Bapa!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.