BLOG ENCIK SUAMI

Monday, June 27, 2011

Maaf... Jangan Tengok Angka Kat Button Share Tu...


Maaf.

Maaf sangat-sangat pada semua yang datang ke blog hari ni. Tak terjejak balik ke blog kamu-kamu semua. Mood agak bercelaru hari ni, sampai nak update blog pun takde mood sudah. Tapi ade jugak kan update, takmo la cuti macam Pak Cik Mat tu. Hehehe... Thanks ye semua yang bagi kata-kata semangat, yang suh saya jadi kuat macam Khadijah, okeh-okeh, saya senyum yee... :) Nanti insya'Allah saya jejak balik kamu-kamu semua...

Sementara menunggu waktu berbuka, nak share sikit tentang blog dan ping-mengeping. Dulu pernah jugak saya share pasal ni lepas sorang ostad geli-geli bertanya, tapi ni nak share lagi tentang tabiat saya akhir-akhir ni.

Sejak kebelakangan ni, saya jarang ping entri kat grup Facebook macam dulu-dulu, sebab kena masukkan word verificationn semua tu. Tapi saya lebih banyak gunakan button Facebook sharer yang blogspot da sediakan untuk post, macam kat bawah tu (atas Label). Klik je button F, keluar satu window yang mana kita boleh pilih nak ping kat wall ke, group ke, atau fanpage. Boleh jugak share ke twitter kat situ, tapi saya tak pernah buat sebab da delete da akaun twitter saya tu (kalau masih ada, habislah sebab background twitter ada muka saya...erk!)

Button sharer FB yang dimaksudkan... Cilok gambar blog kakakecik...

Macam biasa jugak, kalau kita share entri kita, sama macam bila ping, jumlah angka kat button Share kat atas tu meningkat. Kalau takde angka tu, maksudnya entri tu saya tak pernah ping la tu... Pemalas kan? Bukanlah... Kadang-kadang saya rasa sesetengah entri tu tak payah ping, jadi saya tak ping. Bak kata abangbesar, kalo entri tu khas untuk diri sendiri, maka takyah ping. Eh, boleh apply kat sini ke mende tu? :p

Ok lah... Tu je nak share tadi pasal button sharer tu. Lepas ni takyah kalut sal verification word da bila kamu-kamu nak share kat group blogger~ Tak yah bukak Facebook pun boleh... :D

P/S: Lepas ni genti sume pakat-pakat check angka kat button Share tu... =.=


Selembut Kelopak Sakura...


Soft by ~Riezu on deviantART

Ya Allah, hati ini begitu lembut...
Selembut kelopak sakura mungkin...
Bisa rabak bila-bila masa...

Namun, aku pinta padaMu ya Allah...
Jangan biarkan aku, dia dan mereka...
Lemah dalam emosi sendiri...


SAYA ..


Klik gambar kalo nak join


Sitting by the Window... I'm Breathless...


No Air by ~hamkahatta on deviantART

Can you see the rain outside
Maybe it's raining too 'inside'
I don't know why
I feel like I'm breathless
This feeling is killing me!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.