BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, July 7, 2011

Kerana Hati...


Love rope II by ~ahlihceh on deviantART

Aku tidak tahu kenapa...

Hatiku mudah tersentuh bila sesuatu berlaku melibatkan hati-hati ini... Mungkin kerana ikatan yang kuat antara hati-hati ini, menyebabkan aku terlalu mudah menumpahkan air mata... Tatkala ribut dan taufan mengganggu rasa damai, hatiku resah dan pilu... Mungkin hanya aku yang merasa, namun tidak pernah aku berhenti meminta... Agar semua ikatan ini akan terus kukuh hingga ke akhirnya... Sekalipun pernah terputus mungkin, tidak juga aku berhenti memohon agar ia terikat kembali...

Kerana aku bina ia dengan hati, moga terus tersimpul rapi...


Kamu, Kasi Kritik Blog Saya Sikit, Boleh?


Klik kalo nak tengok blog PCBeben

Kamu rasa blog saya ni ok ke?


STOP !!!


The Breathless Halt by *billyunderscorebwa on deviantART

Berhenti!

Sama je maksudnya kan? Bila kita patut berhenti? Bila tengok kanan kiri, ade kenderaan nak lalu. Kalo kita tak berhenti kat situ jugak, tentulah kita dah tak mampu nak tengok sign BERHENTI lagi lepas ni. Kalo Allah sayang, Dia bagi jugak kita tengok, tapi amek masa beberapa lama baru leh tengok balik sign BERHENTI tu. Ye lah, accident kannn...

Sebelum sampai simpang lagi, kita da kena ramalkan ape yang akan berlaku kan? Takleh la merundum laju je ke simpang, lepas tu brek mengejut bila nampak ade lori besar nak lalu. At least kita perlahankan jugak kenderaan kita before sign BERHENTI tu sebab kita tak tahu ape bahaya yang akan datang dari kiri atau kanan kita. Semua tu sebagai langkah berjaga-jaga untuk elakkan terlibat dengan kemalangan.

Dalam hidup kita pulak, ada masanya kita perlu perlahankan langkah kita... Berhenti seketika dan berfikir jauh ke depan sebelum amek ape-ape keputusan. Risau nanti keputusan yang kita ambil tu bukan yang sepatutnya kita buat. Dalam hidup pun kita kena ramalkan segala risiko, baik dan buruk tindakan kita, kannn? Nak pilih jalan yang susah tapi kat hujungnya senang, atau nak pilih jalan senang yang kat hujungnya susah? Kalau ada jalan yang senang dan di hujungnya senang, tentu kita tak payah berfikir jauh...tapi jarang sekali ada jalan yang macam tuuu...

Jadi, perlahankan langkah dan berhenti bila perlu...


Bila Lah Nak Betulkan...


step 3 climbing the stairs by ~freaks666 on deviantART

Naik tangga sampai tingkat lima.

Penat wooo... Semputttt macam tanjat boboi tuuu. Kalau pagi-pagi kena naik tangga sampai beribu-ribu lemon ok lagi, boleh gak bersenam bagi TAFFFF... Kalo nak gi makan tengahari pun kena naik turun tangga lagikkkk, adehhh... Lepas makan terus masuk tandas la gamaknyeee...

Da seminggu lebih kot camtu, dari minggu lepas lagi. Nape la tak betulkan lif yang rosak tuuu, sebab student takde ye? Kami ni student gak... Kalo tak kesian kat ceq ni takpe, tapi kesian la kat ibu mengandung tu... Kena naik tangga pelan-pelan... Kang jadi pape, sape susah... Haishhhhh...

P/S: Masih berkira-kira nak install Linux ke tak... =.=


SPONTANEOUS THURSDAY #2


Nak kena install Linux pulak ke???


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.