BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, July 12, 2011

Ini Bukan Puisi


Pushing up Daisies by *Joe-Lynn-Design on deviantART

Nikmatilah gambar ni...
Idea tengah kering...
Internet slow...
Nak blogwalking pun takleh sangat...
Nak setup weblog tu pun takleh...
Nak jejak blog kamu-kamu apetah lagi...
Nak baca entri boleh berbulu telinga menunggu...
Taknak lah jadi macam Cici...

Sabar eks Sunah Sakura...
Kita buat esok ye...

Ini bukan puisi...

Erk!
Tiba-tiba rindu...!
Sampai bila agaknya...
Senja berlabuh...?


Ahhhhhhhh! Jiwa Kacauuuuuuuu!


Kacau... Haru... Buntu...?

Kenapa mudah sangat kita rasa putus asa dengan keadaan sekeliling kita? Rasa seolah-olah kita ditinggalkan bersendirian. Apa... Kita lupakah pada Dia yang memberikan ujian kepada kita dalam hidup? Ujian yang bukan saja-saja Dia jatuhkan pada kita, tapi segalanya bersebab!


Kenapa rasa kecewa dan berduka, sedangkan Dia selalu ada. Allah sentiasa bersama kita dalam susah atau senang, tidak pernah sesekali Dia meninggalkan kita, cuma kita yang kadang-kadang 'terlupa' akan adanya Dia.


Jika rasa jiwa kacau, ingatlah Dia... Jika rasa hati gundah-gulana, ingatlah Dia... Jika rasa hati haru-biru, ingatlah Dia... Ingatlah Dia sentiasa biarpun hati kamu tidak rasa terganggu...


...kerana kita adalah hamba, sewajarnya kita ingat Dia sentiasa walau dalam apa keadaan sekalipun...

P/S: Semoga segalanya akan baik-baik saja buat kamu... Ameen...


Bila Saya Tekan Huruf A Je...


Sukenyeeee~~~

Pelik~ Perasaan gembira semacam je.

Entah! Dulu pernah gitau Pak Cik Mat benda ni. Hehehe...

Bila tekan huruf 'A' je terus jadi gituuu... Ajaib betul!

Uiks, tekan huruf 'A' kat mana pulak ni?

Eheheh... Kat ruangan search Facebook tu lahhh...

Bila saya tekan huruf 'A' kat keyboard Si Biru tuuu... (hamboihhhh, da lekat lak nama ni!)

Jeng jeng jeng...

Keluar cam ni...


Ekekeke... Mesti kenal kan ngan depa bertiga ni? Jiran saya, Pak Cik Mat dan Abang Ben... Tiga serangkai... Pernah sekali dulu TERRRhilang sorang bila saya tekan 'A' tu... Pelik gak masa tu... Ni, da bersama balik... Errr... Ape maksud tu? Lalala~

Psst, hari ni kannnn... Orang tu gi digiwowww award~ Sape menang eks? Yang pasti, dua orang dari diorang kat atas ni adalah finalis~ All the best untuk diorang dan tahniah sebab berjaya jadi finalis... :)

Lepas ni nak test huruf lain pulak lahhh~


Nak Kenal Si Biru Tak?


Ok, ni entri balas kepada entri Si Putih in the House oleh kembar saya Cik Pulau tuuu...

Si Biru ni bukan kucing macam Cici yang berbulu biru atau bermata biru. Tapi Si Biru ialah seekor netbook ACER yang berwarna biru. Erkkk! Bukan seekor, tapi sebuah. Dan nama dia bukan Si Biru ye... Kaler dia je biru, tapi dia takde nama lahhh... Saja letak Si Biru sebab Cik Pulau ade Si Putih. Iffah lak ada Si Merah. Hehehe...

Acer Aspire One D255 ni skrin dia saiz 10.1", ketebalan kurang dari 1" dan berat dia kira-kira 1 kg. So bolehlah kalau nak bawak gi mana-mana sebab ringan dan kecik aje. Macam biasa, keyboard Acer yang lain, keyboard Si Biru ni pun nampak timbul kat permukaan dan saiz dia pun sedang-sedang ok. Tak lama masa untuk saya amek bagi menyesuaikan diri dengan keyboard dia ni (sebelum ni guna HP Pavilion dv1000 yang besar).


Si Biru ni jugak ade ketumbuhan webcam kat dahi dia. Ahahah~ Okie, okie... Ini seriussss (buat bunyik Min Min dalam wonderpets tu ye...) Dengan adanya webcam ni bolehlah saya menggedik-gedik dengan kak Shida kat Skype macam hari tu. Eh, tak-tak! Hari tu terpasang sebab tak reti nak jawab video call lagi. Bila da reti so, buat-buat macam takde webcam lahhh. Hahaha~


Kat mana yang birunya, tang lid dia ni dan area bawah keyboard tu. Sebenarnya ada banyak kaler lain lagi, tapi tak banyak sangatlah. Kaler dia dan kawan-kawannya terdiri daripada Aquamarine, Diamond Black, Sandstone Brown, Ruby Red ngan Seashell White. Yang Si Biru ni kiranya dari bangsa kulit Aquamarine lah yee... Masa beli hari tu takde kaler putih lah pulak... Takpe, Si Biru tetap kiut.


Harga dia kalau bukan masa PC Fair ade dalam RM. Masa PC Fair hari tu harga dia jatuh so TERRRRbelilah walopun tak bercadang nak beli masa tu, saja nak survey je. Tapi bila kol mak ngan bapak, depa bagi beli pulakkk! Alhamdulillah... Takyah lah nak sibuk-sibuk pasang carjer macam masa guna HP Pavilion dv1000 dulu (bateri da rosak) dah... Huhuhu.

Actually saya lebih prefer Lenovo, tapi yang ni pun ok lah... Lenovo boleh main baling-baling sebab dia tahan lasak. Hahaha~ Tu tunggu nanti-nanti yee... So, Si Biru ni takde la stylish sangat kalau nak dibandingkan dengan yang seangkatan dengan dia, cumanya harga dia boleh tahanlah kalo student nak beli, dengan kelebihan dual-core processor berbanding yang single-core tapi harga agak tinggi sikit.

Kalo nak tengok review best punya, boleh klik SINI, SANA, atau SITU. Maaflah gambor tak clear sangat, guna henfon lain pulaksss...


I Miss You


I Miss You. D19 by ~tapemixes-45 on deviantART

We all miss someone at some points in our lives...
Some we miss more than others...
Some we miss them so much that we feel like crying...
We miss people for a lot of different reasons...
Thanks Allah, for giving us heart to feel...

Yes, I miss you...!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.