BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, July 17, 2011

Hati Ini... [Extended]


Bleeding Heart by `yuumei on deviantART

P/S: Hosmet suruh post entri dengan tajuk "Hati Ini..." Nyatanya, takde idea...

Hatiku...
Hatimu...
Menjadi satu cinta...
Ku rasa hadirmu...
Menyempurnakan aku...



Okie, okie...

Saya tambah la ni... Adehhh... Bising pulak dia... =.=

Hati ini... Dah terlalu banyak sebenarnya saya tulis tentang hati dalam blog ni. Nak tulis lagi tentang hati, macam takde mood sangat nak menaip. Takde idea ke? Mungkin... Blank, kosong... Sebab ape jadi blank? Mungkin sebab hati terganggu kot?

Yezza... Bila hati manusia ni terganggu, emosi dia akan terganggu, tentulah ape yang dia buat seharian juga akan turut terganggu. Mungkin jugak jadi seorang pemenung... Eh, ade ke word ni? Orang yang asyik termenung, tu baru betul kot. Hehehe...

Bila asyik termenung, mesti la sebab terlalu banyak berfikir jauh kan... Fikir macam-macam benda dalam kehidupan sampai jadi penyenyap. Eh, pendiam... Errr... Maap, maap... Semua benda dalam hidup ni memang kena fikir masak-masak, fikir jauh ke depan... Tapi tak semua orang macam tu, ade gak yang fikir pendek-pendek atau ade gak yang takmo fikir langsung ape-ape. Sebab takut men'serabut'kan kepala otak. Lebih baik fikir benda lain yang lagi simple~~~

Ape pun, orang yang suka termenung ni, kata orang...ade daya pemikiran tajam... Sila muntah sekarang dengan penutup entri yang macam perasan ni...!

P/S: Hati ku... Hati mu... Selamanya milik Dia...


Hilang...


Semakin keliru...
Semakin hilang sesuatu...
Semakin tidak ku kenali...
Semakin menjauh...

Aku tidak tahu...
Aku juga tidak pasti...
Adakah dia juga tahu...
Adakah dia juga peduli...

Jika angin masih mahu bertiup...
Ingin aku sampaikan pada dia...
Aku sentiasa di sini...
Menjadi pendengar yang setia...

Kamu...
Kembalikan yang hilang itu!
Kembalikan kepada Yang Hak!
Kembalikan semuanya kepada Allah!


Ya Allah... Tetapkan hati kami dalam ketaatan kepada Mu dan agama Mu...
Jauhkan kami dari gangguan dan kemudaratan...
Yang bisa menghancurkan hati insan...


Jangan...!


don't give up by ~missxelena on deviantART

Jangan pernah berhenti berusaha, Hasunah!


"Aku perkenankan doa orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu." [al-Baqarah: 186]

"Berdoalah kepadaKu, nescaya akan Kuperkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembahKu (berdoa kepadaKu) akan masuk neraka jahanam dalam keadaan hina dina." [al-Mukmin: 60]

"Barang siapa diantara kalian telah dibukakan baginya pintu doa, pasti dibukakan pula baginya pintu rahmat, dan tidaklah Allah s.w.t diminta sesuatu yang Dia berikan lebih Dia senangi dari pada diminta kekuatan, sesungguhnya doa itu bermanfaat baik terhadap apa yang terjadi maupun belum terjadi, maka hendaklah kalian berdoa." [HR Tirmizi]


..kerana Dia melihat pada usaha KITA yang berterusan...


P/S: Maaf, tak sempat nak balas jejak kamu semua... Masih di Kuching.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.