BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, August 2, 2011

Saya Suka Design Harimau Malaya Ni... Kamu Suka?


Designed by Mohd Bukhari Ridhwan

Siyes lawa nkooooo!!!

Sape kata tak lawa? Meh nak babap! Kalo la kannn...kannn...kannn...kamera dengan design ni kamu-kamu dapat free, nak tak? Kihkihkih~ Yang penyokong-penyokong Harimau Malaya semua tuuuu takkannn lahhh tak suka design ni???

Ish ish ish... Ni kawan kita join contest design skin kamera Olympus. Da jadi antara 6 orang finalis punnn... Tinggal nak menang grand prize je lagiii... So, pe kata kita semua serang gambor ni dengan mengelike sebanyak mungkinnn supaya akhirnya skin ni yang menang... (tak menang lawan Singapore hari tu, menang kat sini pun boleh lahhh... :D)

Cane nak vote?
  1. Like page dia dulu --> http://www.facebook.com/pages/​Olympus-E-system-Malaysia/4563​1676393
  2. Like skin dia kat sini --> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150249484006394&set=a.10150249483451394.325498.45631676393&type=1

Sedekah lerr 1 vote di bulan Ramadhan ni...

Kepada yang dah tolong like tu, terima kasih banyak-banyak yeee... :)


Halal ke Haram...?


The Internet by ~Decision on deviantART

Salam dua Ramadhan.

Pasti semua setuju kalau saya katakan internet adalah gerbang maya yang sangat pantas. Akses di hujung jari, maklumat boleh dicapai dalam sekali klik sahaja. Dan dengan sekali klik jugak lahhh maklumat yang baru dicapai tu akan tersebar ke serata pelusuk dunia.

Tapi berapa ramai antara kita yang menyebarkan info dengan fakta yang betul-betul benar? Berapa ramai yang ada usaha untuk kaji dulu maklumat yang baru dicapai supaya nanti boleh terkeluar dari golongan yang menyebarkan fitnah? Berapa ramai yang betul-betul risau dengan silap dan dosa bila terlibat dengan penyebaran maklumat yang tidak benar?

Mungkin boleh dikira dengan jari.

Harapnya lepas ni kita tak tergolong dalam orang yang menyampaikan berita palsu, tambah-tambah lagi kita ini blogger yang pembacanya dari pelbagai latar belakang. Bulan-bulan puasa ni eloklah kita perbaiki amal supaya jadi lebih baik dari sebelum ni, okie?

P/S: Nak check halal haram sesuatu produk, boleh klik Direktori Halal JAKIM kat SINI.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.