BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, August 30, 2011

Kata-katanya Buat Hati Sebak di Pagi Raya...

Got a Feeling by *baileysmomentsintime on deviantART

Entah kenapa...hati rasa sebak sangat.

Air mata menitis bila dengar kata-kata Nek Usu tadi. Nek Usu adik ipar arwah nenek. Memang rumah Nek Usu akan jadi tumpuan keluarga di pagi hari raya setelah arwah atok dan nenek saya meninggal dunia. Jadi lepas solat sunat hari raya, kami akan berkumpul kat rumah Nek Usu.

Masa nak balik dari umah Nek Usu, gi salam-salam, cium-cium pipi sambil peluk dia dulu. Masa tu la Nek Usu peluk erat sambil berbisik kat telinga...

"Kalau dah ada, jangan tunggu lama-lama... Nanti Nek Usu tak sempat nak tengok..."

Allah...

Hati saya tersentuh.

Insya'Allah Nek Usu... Doakan cucu Nek Usu ni...


Selamat Berkunjung Raya... Nak Kek Lapis Takkkk???


Sila-sila...

Nak resepi?

Gi jenguk Selera Sakura~

Selamat menjamu mata!!!


Salam Aidilfitri dari Perantau... T__T


Bebi Froggy menyampaikan Salam Aidilfitri dari kejauhan buat Papa Froggy dan keluarga serta Cici Wawa Maisara yang jauh dari mata... Dia mohon ampun maaf atas segala salah silap... Maaf sebab tak dapat 'pulang' beraya bersama-sama...Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.