BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, October 6, 2011

Nak Tahu Rahsia Remaja Akil Baligh?

Hubungi nombor dalam poster

Mana-mana yang ada anak lelaki tu, boleh lah daftarkan anak-anak kamu ye. Masih dibuka lagi. Kalau tak silap, ibu bapa pun boleh join~ Cer tanya mereka yang dalam poster tu.

Boleh juga rujuk website Gemilang Pasti Management di SINI.


Tak Naik Pun...

Jeneral tak buat keje ni

Lab Mate: Eh, ko tak update blog ke hari ni?

Jeneral: Takkk...

Lab Mate: Awat tak update???

Jeneral: Banyak keje la beb...

Lab Mate: Ooo...patutlah aku tengok takde pun link SSS dot com naik kat Home FB hari ni.

Jeneral: Sampai esok kot takkan naik.

Lab Mate: Erk...!


PCM: Work first, pleasure later...


Salah Siapa Bila Mereka...

Sad by ~JunairWiare on deviantART

Ya Allah...
Salah siapa bila mereka tersilap dalam bicara
Salah siapa bila mereka tersalah dalam mentafsir
Salah siapa bila mereka terkhilaf dalam menghukum
Salah siapa bila mereka terpesong dari yang benar
Salah siapa ya Allah...?
Salah siapa...?

Benarlah kata ahli fikir...
Melentingnya kita apabila mereka tersilap bicara
Marahnya kita apabila mereka tersalah tafsir
Melatahnya kita apabila mereka terkhilaf menghukum
Mencelanya kita apabila mereka terpesong dari kebenaran

Tapi...
Salah siapa?
Jika kita yang benar-benar faham...
Salah siapa?
Jika kita yang benar-benar arif...
Salah siapa?
Jika kita yang benar-benar 'ilmu...
Salah siapa?
Jika kita yang benar-benar tahu...

Hanya diam membisu
Dalam selimut tebal kita masih berteleku
Merasa lebih enaknya rehat dan nikmatnya beradu
Daripada keluar dan memberitahu!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.