BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, October 8, 2011

Istikharah CintaBersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Di istikharah cinta...

- Istikharah Cinta - Sigma -

Terima kasih kepada blog KeBaHaGiAaN PeNuH KeHaRuMaN sebab letak lagu ni kat blog kamu...

Betul-betul menyentuh hati!


"tuhan kasi engko dia sebab tuhan nak bersuwit suwitt dgn engko"


Kerana Tulisan Itu...

Cant fight this feeling by *kyokosphotos on deviantART

Dalam blog...

Kita menulis dan terus menulis. Kita menulis untuk berkongsi rasa. Kita menulis untuk merekodkan aktiviti seharian. Kadang-kadang kita menulis untuk menyampaikan pesan. Kadang-kadang kita juga menulis untuk menegur manusia.

Kita menulis untuk semua membaca. Biar semua yang membaca faham maksud tulisan kita. Mungkin dalam pesan dan teguran ada jiwa yang terasa. Mungkin dalam ayat-ayat yang biasa ada yang tersentuh. Mungkin dalam kata-kata yang sinis ada hati yang tercalar. Mungkin juga dalam perenggan-perenggan yang singkat ada akal yang mula berfikir.

Jika dalam ayat-ayat teguran ada hati yang rasa ditegur, jika dalam kata-kata sinis ada hati yang rasa "oh, akulah orangnya!", jika dalam perenggan-perenggan yang singkat ada akal yang sudah lama termendap tiba-tiba berfungsi dan berfikir, alhamdulillah. Tulisan akhirnya mampu menjadi antara sekecil usaha untuk menegur hati-hati yang selama ini keras seperti batu.

Dan tentu saja ada yang berjauh hati dan menjauh pergi, sekalung maaf diucapkan jika saya yang bersalah...

Malah di luar blog juga begitu...


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.