BLOG ENCIK SUAMI

Monday, October 24, 2011

Ehhhhh, Nakalnya Budak Dua Orang Ni!

Budak dua orang mana yang nakal tu?

Budak-budak ni ha...

kerana lily


SUTERAKASIHYANN


Nape diorang nakal???

Sebab diorang ni gatai sangat pi godek entri sampai ke penghujung dunia tuuuuuu...


P/S: Punye la simple entri pertama saya dulu...=.=


Blogger Kaya: Fakta ke Fiksyen?



Eqbal: Beb, beb!

Zack: Assalamualaikum...

Eqbal: Ops, wa'alaikumussalam... Hehehe. Eh, aku nak tanya ko something lah.

Zack: Ape ke bendanya tu?

Eqbal: Ko kan terer bab-bab blog ni. Aku rasa macam pelik lah, orang duk kata jadi blogger boleh buat duit berjuta-juta lemon, betul ke beb?

Zack: Mana ko dengar tu, mana??? Semua tu tipuuuuu belaka! Mana ada duit berbentuk lemon, cer ko tunjuk kat aku dulu rupa duit macam lemon tu!

Eqbal: Erkkk! Ok, ok...ni, ni...betul ke boleh kaya dengan berblog? Eh, skema semacam je ayat aku.

Zack: Haaa...berblog boleh kaya? Opkosss! Itu pun kalo ko buat benda-benda yang boleh menyebabkan ko mencapai kekayaan dengan berblog tu.

Eqbal: Cane tuuuu? Cer cite... Aku nak tau gak! Mana la tau, aku leh bersara dari keje pensyarah ni. Terus jadi blogger sepenuh masa, nkooooo~

Zack: Macam ni... Sebelum ko berangan tu, ko ade ke bisnes ape-ape ke... Kalo ko ade bisnes baju ke, tudung-tudung ke, teko-teko ke, memang ko boleh kaya kalo ko guna blog sebagai medium untuk ko jual barang-barang tu online. Yang penting kena pandai promote ajeee... Letak iklan kat blog Ben Ashaari tu, konfirm terpromote! Kaya lahhh nkoo kalo ramai orang minat nak beli!

Eqbal: Owhhhhhhhhhhhhh, camtu eks? Kalo aku takde bisnes cane lak???

Zack: Haaaa...kalo takde, ko harap aje la duit nuffnang dengan advertlets nkoo tu. Nak lagi dongeng, ko berangan aje dapat duit innity kalo ko malas nak update!

Eqbal: Aiyakkkk! Tu eh maksudnye fiksyen semata-mata?

Zack: Ye lahhh....dah faham???

Eqbal: Err... Iye laaa.... Kena rajin update la ni... Baru nak berangan jadi Redmummy...


Hasil copy paste kat Microsoft Word: 258 words


Just Let Me Be...

Petals by ~olakonkel on deviantART

Even though it's over...

I still feel like crying...

Just let me be...



Semalam Yang Sepi...

I need you by ~SpongySponge on deviantART

"Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri"

Bukan aku tidak betah sendiri
Pernah saja aku tanpa teman
Boleh saja aku laluinya dengan kekuatan
Sungguh Allah berikan aku kudrat seorang insan

Namun semalamku lebih lemah dari biasa...
"Di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu"

Tidak aku meminta lebih
Hanya kata-kata untuk menenangkan jiwa
Namun yang ku dapat hanya kata-kata bisu
"Tidak ku temu suaramu"

Akhirnya aku termangu-mangu sendiri
"Di sini ku tersedu-sedu"

"Kisah janji dimungkiri lagi..."


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.