BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, November 30, 2011

Langit Itu Warna Biru...




Yes, Saya Unik, Saya Tau Itu!

unique by ~Caapie on deviantART

Kalo nak makan sesuatu yang jarang-jarang dimakan, bila kawan dah beli dulu makanan yang saya teringin nak makan, terus tak jadi nak beli makanan tu... Pilih yang lain sebab takmo sama dengan dia, walaupun makanan tu la yang sangat-sangat saya suka...

Erk!

Baru je discover benda ni tadi lepas baca entri Cik Bambam kat SANA.

Tu je. Sekian~


Cici: Entah, Kite Pun Tak Tau...


Entah nape, dia nampak pasif aje akhir-akhir ni. Kadang-kadang duk terperuk sekor-sekor kat dapur, tidur bergulung kat celah tong gas. Pagi tadi pun gitu, lepas Subuh bawaklah dia sekali baring atas tilam berbantalkan lengan saya dan selimutkan. Dia diam aje...tak mo lari pi mana-mana macam selalu. Belai-belai, terus tido kat situ. Sampai la saya bangun nak sarapan, baru dia bangun sekali.


Cici kenapa, Cici? Semacam aje akhir-akhir ni. Cici ada baby dalam perut ke? Err... Saya main agak aje, housemate yang lain pun fikir camtu jugak, kot la dia ada morning sickness ke kan. Suhu badan dia panas sikit. Macam demam pun ye jugak. Nak kata bunting, tak nampak pulak adegan beromen. Erk!


Cici: Hummppphhh...memandai je cakap kite bunting...

Saya: Habis tu??

Cici: Kite...kite...kite... Kite pun tak tau gak sebenarnya, kite bunting ke ek???


Cici: Ehhhhhhhhhhhhhh... Kite kannnn, kannnn, kannnn... Da ada rantaiiiiiiii... Nampak tak, nampak tak?

Saya: Tak nampak la...

Cici: Eh, tak nampak ke???


Saya: Mana nampak! Angkat sikit kepala!

Cici: Haaa... Nampak? Kite comel kan? Lalala~

Saya: Ye lahhhh! Comel la sangat nkoo tu! Sejak bila pandai berhias ni???

Cici: Err...


Hurmmm... Harap Cici kembali aktif macam dulu-dulu. Mungkin dia sedang mengalami fasa perubahan akil baligh tak? Erk!


Aiskrim Stroberi Untuk Papa Ben

strawberry ice cream 2 by ~No0nZ on deviantART

Da 30 November 2011...

Selamat hari tua Papa Bennn...

Semoga Papa Bennn dan keluarga dalam lindungan Allah selalu...

Ameen...

Aiskrim stroberi kat atas tu untuk papa...

Tapi saya da makan sikit...

Lalala~


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.