TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Thursday, December 8, 2011

Sungguh... Masa Hadapan Itu Dalam TanganNya!

blossoms by ~Vanilla-toy on deviantART

Tuhan...
Sungguh aku tidak tahu
Apa yang akan aku lalui pada masa hadapan
Rentak perjalanan di depanku masih samar
Cahaya di balik waktu itu masih malap
Kerana aku hanyalah hamba
Yang hanya mampu merancang mengikut akal
Tanpa lupa untuk meminta kepadaMu
Kadang aku malu kerana begitu banyak yang aku pinta
Setiap hari, setiap detik waktu, aku asyik meminta-minta
Sedangkan yang aku sendiri berikan kepadaMu tidaklah sebanyak mana

Tuhan...
Sama seperti masa hadapan yang bukan dalam tanganku
Masa laluku juga sudah tidak mungkin untuk aku putar kembali
Yang aku ada kini hanyalah masa sekarang
Yang dengannya aku berusaha dan terus berusaha
Agar dimanfaatkan umurku di jalanMu
Agar tidak ada secebis masa yang aku sia-siakan

Tuhan...
Kerana semuanya dalam pengetahuanMu
Mungkin saja bila-bila masa Kau akan jadikan sesuatu
Yang tidak pernah aku sangka-sangka
Yang jauh menyimpang dari apa yang aku inginkan
Yang bukan aku sukai dari apa yang aku benci [2:216]

Dan ketika itu
Aku pohon kepadaMu
Hanya kepadaMu ya Allah...
Jadikan aku sebagai hambaMu yang redha
Dengan segala ketentuanMu...

Saya Terpaksa Slow Down...

Macam entri-entri yang lalu.

Sekali lagi entri macam ni muncul. Huhuhu. Hari ni langsung tak update blog sejak entri last semalam kan? Nak tau tak sebab ape? Ye, memang la saya bizi, tapi bizi tu bukan lah sebab utama sangat. Tak de idea? Tu pun ye jugak, tapi bukan la sebab utama jugak.

Hurmmm... Habis tu sebab ape kena slow down???

Sebab... Sebab... Sebab bandwidth usage untuk broadband da exceeded 5GB... Hahaha~ Adehhh. Siyes jadi slow macam siput (siput tak bersalah, ok!) bila nak surfing. Huhuhu. Ni mesti sebab banyak download video bulan ni. Huhuhu.

Bila da jadi lembab ni kena la slow down jugak berblog sebab tak dapat nak sabar sangat tunggu blog loading. Mana yang tag saya kat Facebook tu ada la saya jenguk bila sempat. Tu pun lamanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tunggu dia loading. T_T

Lagi sedih bila dashboard saya da ok sekejap-sekejap dan boleh tengok entri-entri terbaru kamu semua, tapi takleh nak blogwalking sangat. T______T

Maka, di sini saya ingin meminta maaf sebab tak balas jejak kamu-kamu semua. Kemalasan untuk blogwalking dalam keadaan internet lembab sedang melanda. Sekian.

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.