BLOG ENCIK SUAMI

Friday, December 16, 2011

Eh, Ustazah! : Curi Gitar Haram... Curi Hati Takpe...

Curi gitar haram... Curi hati takpe... ~picture by Linda Amin

Hari ni ustazah jalan-jalan kat ruang maya. Tetiba ternampak satu video yang kawan post kat Facebook. Tapi tak klik lagi. Tengok sekali lalu aje. Bila belek-belek sidebar, nampak pulak post dari Jejaka Terhangat.

Jejaka Terhangat: Ini baru la sembang rakyat yang sebenar. Oley..!!!

Ustazah: Oley??? Nape asyik oley memanjang diorang ni?

Ustazah cakap sorang-sorang je. Dalam hati lah tapi. Kalau cakap kuat-kuat nanti orang cakap tak betul pulak. Erk! So, ustazah pun klik la tajuk entri Jejaka Terhangat tu.

Jejaka Terhangat: Alops geng. Pekabare? Just nak tanya korang je. Dah tengok ke video Oley? Oley yek, bukan Olay facial white tu. Ahaks.

Ustazah: Tak tengok lagi... (sekali lagi diulang, dalam hati je)

Jejaka Terhangat: Ambik la masa beberapa minit untuk tengok. Tak rugi pon. Sebab memang berilmu. Short film cast by ustaz-ustaz yang bertauliah, Bob Lokman...

Ustazah scroll bawah tengok komen. Eh, Mat Luthfi pun ade??? Terkejot ustazah. So, ustazah pun play video kat bawah ni. Meh play sama-sama.



Ustazah: Ooo... (sambil sengih sorang-sorang)

Linda: Nape sengih, ustazah?

Ustazah: Eh, terkejut ustazah. Ade orang rupanya. Ni ha... Mat Luthfi kata, curi hati tak kena hukum hudud.

Linda: Erk???

Ustazah: Sila tekan butang play~

Linda: Err... Baeklah!

Penerangan yang baik tentang hukum hudud. Mana yang masih kurang jelas, boleh dapatkan kefahaman lebih melalui video di atas, insya'Allah. Satu usaha yang baik~ Terima kasih pelakon-pelakon~ :)


Jom Pilihhhhhhhhh !!! Tapi Tengok Aje Laaa...











Semua gambar dapat dari SINI


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.