BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, December 22, 2011

Cici: Mok ke Ting?


Cici baru je dapat suntikan hari tu. Untuk cegah bunting selama 6 bulan. Tapi doktor kata, kalo dalam perot Cici da ade benih dari Belang, maka tak dapat nak buat ape la. Spay doktor tak kasi. Memang tak boleh da kot no. Just boleh cegah aje. Takot dia beranak banyak nanti, tak terjaga. Housemate ni sume pun bizi memanjang. Kesian lak kang anak-anak dia tak terjaga. Kami mampu jaga mak dia aje.

Doktor bagi ubat untuk bulu Cici gak. Bulu dia macam banyak gugur akhir-akhir ni. Nkoo nape Cici? Takkan la stress kot? Hahaha~ Mungkin sebab kami tak mampu nak tahan kesian bila dia merengek-rengek mintak ikan goreng. Maka bila dia makan ikan goreng yang berminyak tu, gugurlah (eh, macam Gugurl lak) segala bulu-bulu dia. So, sekarang ni Cici makan ubat dua kali sehari. Jenuh nak paksa dia bukak mulut. Ggrrr.

Tapi akhir-akhir ni Cici macam menggemok lak. Ke nkoo sebenarnya membunting ni Cici? Baek ko terus-terang!!!

Suka panggil dia Cicimokkkk! Kalo bunting jadi Ciciting la ek? Erk! Hahaha~


Spontan Nak Publish #16

Gambar dari SINI


Tak Spontan Sangat #15

Gambar dari link dalam gambar


"..dan aku mengharapkan dirimu bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."


Thanks *IFI* untuk kata-kata yang indah ni... :)


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.