TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Tuesday, December 27, 2011

Jangan Masuk Banyak Sangat Group di Facebook!


Gulppp~

Baru tau pasal ni tadi.

Rupa-rupanya kita tak boleh join terlalu banyak sangat group kat Facebook. Ada limit dia rupanya. Tapi tak tau la berapa limit yang Mark tetapkan. Entah da berapa banyak group yang user ni join sampai nak approve pun takleh dah ni.

So kalau kamu-kamu yang tengah baca ni rasa diri tu dah terjoin banyak sangat group, hati-hati la eks~ Kang kena limit pulokkk~


P/S: Terfikir-fikir cane lah diorang yang join banyak sangat group ni gi jenguk semua group yang diorang da join tu?

Yang Putus Bersambung Kembali

Patah tumbuh hilang berganti. Erk!

Yang ni terputus, sebab patah. Patah dua je. *Tak sampai seribu lagi ni Sha.. :p*

Urmmm. Bila da terputus, rasa sedih sangat. Ye lah, ada banyak kenangan. Pestime kot. Miss J mungkin nampak muka kelat saya bila da putus tu. Huhuhu. Terpaksa cari lain sebagai pengganti.

Hari ni terkenang lagi. Gi la belek-belek. Masa belek-belek tu, fikir-fikir sekali, macam mana nak bagi sambung balik. Takmo la cari lain. Then tiba-tiba moncol dalam kepala otak ni kalo ada benda bulat cam cincin tu mesti leh sambung. Ehhh!

Alhamdulillah, tetiba nampak ring keychain Sarawak Borneo tu. So, try la sambungkan semula tali beg laptop yang dapat masa conference kat Kota Kinabalu hari tu. Tali je putus, yang belah lain masih elok lagi. Meh nak kongsi cane eks~ Mana la tau ada yang tali beg dia terputus jugak, tapi sayang dan takmo beli baru~~~


Mula-mula, masukkan ring keychain tu ke dalam bahagian tali yang lekat dengan beg. Kalo nak letak ring je, takmo keychain tu ade, buang la keychainnye. Tapi saya biarkan je. Hahaha~


Lepas tu, masukkan bahagian tali yang satu lagi (bahagian bawah) ke dalam ring keychain macam dalam gambar tu.


Untuk pastikan tali tu tak terkeluar balik, pin dengan kerongsang berbentuk S untuk Sakura, hahaha~ Ala... Bentuk lain pun boleh~~~ Bunga ke, hati ke, kuceng ke~~~ Kalau nak letak badge button Eqbalzack tu pun boleh gak kannnn!!! Besar la tapi! :p


Haaa... Tu konon-konon Reremy tengah ajar Bebi Froggy cara-cara nak sambung tali beg yang terputus. Dah siap, jadi la macam dalam gambar tu. Nampak kan, sebelah sana punya tali beg masih ok lagi. Kalo putus gak nanti nak buat sebelah lagi. Hahaha!


*Sila jangan gelak, okehhh! Saya tak mampu nak patahkan hati untuk beli baru~ Lalala~*

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.