BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, December 31, 2011

Entri Terakhir...

Tahun ini juga, dia menjadi penyeri hidup...

Mungkinkah?

Mungkin juga...ini entri terakhir untuk tahun 2011. Atau mungkin juga tak, kalau-kalau nanti tiba-tiba ada idea untuk buat entri baru pulak.

Hari ni hari terakhir dalam tahun 2011. Banyak sangat benda yang berlaku dalam tahun ni. Rasa macam sangat sekejap, semua tu dah pun berlalu dan terpahat dalam memori. Macam Pak Cik Mat Gebu jugak, tahun 2010 tu agak pahit buat diri ni, dan alhamdulillah tahun 2011 membuka lembaran baru dalam hidup saya. Dan tahun ni juga saya dapat ramai kawan baru dalam dunia blog.

Mungkin... Bagi mereka yang tak berkecimpung sangat dengan dunia blog, mereka akan pandang pelik dan jelik dengan apa yang saya buat. Biarlah... Saya dah penat sangat nak layan semua tu. Betul, memang banyak ragam manusia yang saya kenal kat sini, tak kisah la mereka blogger atau bukan blogger. Semua tu mengajar saya erti persahabatan, erti perjuangan, erti kasih sayang, dan segalanya dalam erti hidup.

Saya bersyukur dengan segala nikmat yang telah Allah berikan sepanjang tahun ni. Biarpun pada hari-hari terakhir ni, ada sedikit nikmat sihat yang Allah tarik, namun selayaknya kita bersyukur kerana ada orang lain yang diuji dengan lebih hebat lagi dari kita. Dan tidaklah Allah menjadikan sesuatu itu dengan sia-sia, kan?

Terima kasih kepada semua yang terus membaca blog tak seberapa ni. Saya tau, tak banyak yang saya beri pada semua. Tak banyak sangat manfaat yang boleh diambil dari sini. Maafkan saya atas segala salah dan silap dalam tahun ni, mungkin ada yang terasa hati dengan tulisan saya. Maaf sekali lagi.

Esok hari baru... Moga semuanya menjadi lebih baik dan lebih bermakna, insya'Allah.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.