TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Sunday, February 26, 2012

Nak Perfect Iman?



"Tidak sempurna iman seseorang itu, sehinggalah dia mengasihi saudaranya, seperti mana dia mengasihi dirinya sendiri."

(Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim)


P/S I: So touching... T_T

P/S II: Ini antara aspek-aspek kesempurnaan iman, ada lagi yang lain untuk kamu teroka...

17 comments:

Dr Hafiz said...

Menarik jalan cerita dia... sampai habis tengok dan tak sangka ending dia mcm tu... Moral of the story: Hargai mereka yang ada disekeliling kita sebelum mereka tiada...

H.J said...

cabang iman tu banyak..berusaha lengkapkan semua cabang2nya..

JIJI YU said...

bnyk lg cara nye

ieyza afieyna said...

sedih tgk cerite ni.. mulia nye hati lelaki tu kan.. ;)

GBM said...

betul tu. :)

lieynanilaz said...

tersentuh!!

fRaMe+LenSeS said...

nice sharing boss :D like like like. :D

laskar pelangi said...

sangat tersentuh

^___^

Cik Rose Cute said...

sangat2 tersentuh...

nuruashia said...

i'm touched..

Noraim said...

adoii, kena batahg hidung kak sunah ;(

sy xmengasihi sesama saudara. kalau dah bensi mmg xkan kasih la kan :(

mas saari said...

sedih! jadi kenalah hargai orang yang kita sayang..

ahsfantasy24 said...

kemanisan iman @ halawatul iman (:

maszull said...

assalamualaikum sunah...menarik sgt...:)

kiera'sakura said...

sentap T_T

Solihin Zubir said...

sy syg sunah.. as fren.. =)

Wallahua'lam said...

as salam..
alhamdulillah..
hm.. tapi nak menuju kesempurnaan tu sungguh mencabar..sahabat dan kawan, menjadi sandaran-Nya menguji kita.

biar bersedih didunia, asal gembira di sana.. ameen..

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.