BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, February 26, 2012

Nak Perfect Iman?



"Tidak sempurna iman seseorang itu, sehinggalah dia mengasihi saudaranya, seperti mana dia mengasihi dirinya sendiri."

(Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim)


P/S I: So touching... T_T

P/S II: Ini antara aspek-aspek kesempurnaan iman, ada lagi yang lain untuk kamu teroka...


17 comments:

Dr Hafiz said... Reply to comment

Menarik jalan cerita dia... sampai habis tengok dan tak sangka ending dia mcm tu... Moral of the story: Hargai mereka yang ada disekeliling kita sebelum mereka tiada...

H.J said... Reply to comment

cabang iman tu banyak..berusaha lengkapkan semua cabang2nya..

JIJI YU said... Reply to comment

bnyk lg cara nye

ieyza afieyna said... Reply to comment

sedih tgk cerite ni.. mulia nye hati lelaki tu kan.. ;)

GBM said... Reply to comment

betul tu. :)

lieynanilaz said... Reply to comment

tersentuh!!

fRaMe+LenSeS said... Reply to comment

nice sharing boss :D like like like. :D

laskar pelangi said... Reply to comment

sangat tersentuh

^___^

Cik Rose Cute said... Reply to comment

sangat2 tersentuh...

nuruashia said... Reply to comment

i'm touched..

Noraim said... Reply to comment

adoii, kena batahg hidung kak sunah ;(

sy xmengasihi sesama saudara. kalau dah bensi mmg xkan kasih la kan :(

mas saari said... Reply to comment

sedih! jadi kenalah hargai orang yang kita sayang..

ahsfantasy24 said... Reply to comment

kemanisan iman @ halawatul iman (:

maszull said... Reply to comment

assalamualaikum sunah...menarik sgt...:)

kiera'sakura said... Reply to comment

sentap T_T

Solihin Zubir said... Reply to comment

sy syg sunah.. as fren.. =)

Wallahua'lam said... Reply to comment

as salam..
alhamdulillah..
hm.. tapi nak menuju kesempurnaan tu sungguh mencabar..sahabat dan kawan, menjadi sandaran-Nya menguji kita.

biar bersedih didunia, asal gembira di sana.. ameen..

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (51) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.