TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Friday, March 16, 2012

Kaya La Camniiiiiiiiiiiii.... Nak Jadi Amah Gak!!!

Terkezuttttt bila baca paper pagi ni.

Kaya la amah kalo gaji minimum pun dah RM700 hanya untuk satu tugas khusus aje.

Start bulan depan, kalo orang Malaysia nak amek amah, kena amek banyak-banyak sebab diorang da buat pengkhususan kerja. Kalo tugas dia cuci pinggan aje, maka cuci pinggan aje sampai bila-bila. Kalo mengasuh bayi, mengasuh bayi aje sampai bila-bila. Kalo memasak, memasak je sampai bila-bila. Kalo membasuh baju, basuh baju aje la jugak sampai bila-bila ponnn.

Bila bayangkan, rasa macam dah gaya orang-orang kaya punya pembantu rumah lak. Kan selalu dalam movie-movie, drama-drama Korea, pembantu rumah diorang sampai berpuluh-puluh orang, rupanya mungkin atas sebab yang sama macam dalam berita tu, tugas dikhususkan. Hohoho~

Tapi setakat ni, ada empat bidang je yang dikhususkan. Memasak, mengasuh bayi, menjaga orang tua, dan mengemas rumah.

Tukang update blog takde kayyyy...

Kalo amah tu kaya dengan gaji minimum tu, yang amek dia kerja pun lagi kaya la kan. Erk!


P/S: Kang jangan ada kes majikan lari dari rumah lak kang. =.=

25 comments:

Gen2Merah said...

waduhhh, mahalnya kos hidup sekarang kan,... amah pun dah naik harga... hahaha....

mas saari said...

lebih baik buat sendiri jelah kerja2 rumah tu...

Cik Bambam said...

x kisah nk byr gaji rm700.. tapi makan ko bayar sndiri! pakaian ko beli snediri! bil elektrik, air, tepon ko byr sndiri! makan ko beli sndiri! sewa umah pon ko kena bayar!


wahahhaha.. giler kejam! dah lar semua majikan tanggung.. araceittt~~!!!

Gen2Merah said...

wakakaka.. sunah ni kelakar la bagi komen kat blog saya.. bikin saya tergelak je.. ehehehe..

salam pagi Jumaat..

Anum said...

semua kos idup dah meningkat kan :)

~AmyLiana86~ said...

amat2 melampau..

bdw, cantik sgt blog nie..hehe

Rozuan Ismail said...

jadi amah lagi kaya dari blogger.haha

mynameismy said...

mahal gile kotttt... toksah la pakai amah... hehe

Noraim said...

perghh@ banyak tu gaji amah. tp kalau kerja baik2 takde buat hal berbaloi kot gaji tu.

Suhaili Sarif said...

xleh hire org gaji
saya tak kaya =-=

Aretikz said...

Saya nak cari amah la, 4 orang.. eh?

aimie amalina said...

hehehe
agak2
dlm jobstreet tu nnti mest ade vacancy amah kan
hihihihi

Scarlett O'Hara said...

Susah-susah sangat, buatlah sekolah untuk jadi amah untuk orang Malaysia.Bayar RM700 pun berbaloi.

kura said...

kalau tukang update blog pun ada, haishh. entah laa kak. hehhe

adan said...

klu amah tu buat kesemua sekali..? kaya2..

syuwai said...

wahh.. baik lagi jadi amah camni.. haha

SEMUT said...

SALAM.. KALAU RM700 NI DIBAWA BALIK INDONESIA BOLEH JADI BERJUTA-JUTA RUPIAH.. KAYO2

SEMUT said...

SALAM.. KALAU RM700 NI DIBAWA BALIK INDONESIA BOLEH JADI BERJUTA-JUTA RUPIAH.. KAYO2

SEMUT said...

SALAM.. KALAU RM700 NI DIBAWA BALIK INDONESIA BOLEH JADI BERJUTA-JUTA RUPIAH.. KAYO2

Solihin Zubir said...

Amboiii.. Lepas ni ramai la kot yg gaji kecik2 tu tukar profession jd amah plak.. haishh..

pengemis Cinta~ said...

nak jadi amah jugak!hoho.. tapi amah kat umah sendiri.hehe

rosmina samin said...

Amah pun dah naik harga... Heeee

Mama2Q said...

sanggup buat sendiri kerja rumah daripada ada amah berat tulang dalam rumah....

Iffah Afeefah said...

ksimpulan wt keje sndri

elakkan dr amik amah

lau tdesak amikla satu

mahai kan?

kiera'sakura said...

kalau tgk dari site positif nya, lepas nie mungkin kerukunan rmah tangga lebih harmoni.. bila kerja terpaksa dikongsi bersama suami isteri. semoga ada diantara mereka yg kat luar tue mengambil hal nie sbg sesuatu yg positif... Amin :)

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.