BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, April 21, 2012

Mulan... Bukan Mulan Jameela

Mulan
Nama dia Mulan...

Daripada Nomi kepada Memey kepada Meme kepada Sazzy kepada Memey balik dan kemudian kepada Mulan. Ada jugak cadangan lain sebagai Mac dan Mercury. Hamboi... Rasanya tu lagi takleh blah... Bergulung lidah nak panggil Mercuryyyyyy~ Hahaha~ Housemates pilih nama Mulan... Sebab dia bulat macam Bulan. Eh, de kaitan ke dengan Mulan? Err... Mulan ni garang sangat. Tak sesopan Tinny dulu. Sangat-sangat garang dengan Chiko. Menderam dengan lawan vokal je kerjanya. =.=

Sebenarnya Mulan ni dapat dari rumah orang masa program pagi tadi. Tuan dia da tak larat nak jaga. Ada tiga ekor semuanya tambah seekor ibu kucing. Tuan dia nak bagi semua, tapi saya amek satu je. Ingat nak amek sekali dengan yang jantan lagi sekor, tapi kesian lak yang sekor lagi kena tinggal kang. So, amek je la Mulan, betina lagi. Bulu dia kembang sikit macam Tinny, tapi pattern Classic Tabby. Mata dia masih biru sikit. Da besar kang mungkin hilang kaler biru tu. 

Classic Tabby Cat
Nanti da besar, Mulan jadi camni tak ek???


P/S: Tak sukanya dashboard baru blogger. Asyik-asyik kena tukar balik ke old interface, jenuh nak tukar dah. Terpaksa la guna jugak yang baru ni. =.= Eh, tapi macam laju lak dia loading dashboard.


15 comments:

FasiHaH SupiaN said...

commmelllll!!

aimie amalina said...

mulan2!
aihhh
somei betoi
kekeke

kasi die mok2 taw kak
kekkekek :))

Solihin Zubir said...

pergh! mmg awesome kucen tu kalo besar nnt jd mcm tu..

nk tempah.. haha..

Mr. Z dan Mis N said...

meow2...kucing rupanya...
http://zubir5588.blogspot.com/2012/04/hiburan-gambar-bogel-rihanna-bercuti-di.html

Syira Qahira said...

salam


kucing takpernah buat dosa...lebih kuran gbegitulah iklan dalam tv, kagum dgn org y suka kucing,

Niena Pengembara Ilahi said...

wah tomel, kaler oyen lgi :D

Iffah Afeefah said...

Mulan la pulqk

sbb ai bace blog yu kn

ritu ai kne observe muzik. Ai pon gne puppet menatang ape ntah

nme die ai kasi chiko

lawak je. Pengaruh kucing yu la ni

aDisH.sHidA said...

oh mulaaaaaaaaaaaaaaan..comey nyer..

tapi time dia besar tu takut lak akak hehehe...


erm akak dah serasi dengan dashboard baru..sebab akak tukar sendiri sebelum ia bertukar hehehe

Cik Pulau said...

comel je nama... ahakss..
akakkk... rindunya...^^,

kiera'sakura said...

klu sebut mercuryyyy pn best gak kak..hihihih

JIJI YU said...

comelnyee bluwekk

Noraim said...

akak ni mmg pencinta kucing eh?

mas saari said...

suka nama dia, comel je!

akak dah lama guna interface baru tu, ok je...hehehee

jat said...

wah, subhanallah comelnya!
dah lama xjaga kucing comei2.

hakima said...

alolo..Mulan ek!
Mulan baik-baik ye, biar berjurus mcm auntie Sun.. ^_^
Sun, dia ok x dgn suasana baru? rindu mummy dia tak?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.