BLOG ENCIK SUAMI

Friday, April 20, 2012

Rindukan Satu Masa Yang Dulu...

s-ugaaar

Saya rindukan masa yang dulu...

Masa seronok menulis dan menulis. Menaip dan menaip. Bercerita dan berkongsi di blog. Rindu sangat nak menulis banyak-banyak macam dulu. Kadang-kadang cemburu dengan rakan-rakan blogger yang blognya berupdate dengan entri panjang-panjang, pendek-pendek, tak kisah panjang ke pendek, asalkan ada isi.

Banyaknya masa diorang. Terutamanya Iffah Afeefah, Kiera Sakura, kak Mas Saari, Pak Cek Biola, dan sape-sape lagi yang rajin update. Nape saya takleh nak menulis macam diorang, sedangkan diorang pun student jugak, diorang pun ade kerja jugak, diorang pun Allah bagi masa 24 jam sehari macam saya jugak. Urmmm...

Allah bagi semua sama kat semua orang. Allah Maha Adil. Allah adil pada tempatnya. Cuma kita je kot yang tak reti nak gunakan nikmat dari keadilan yang Allah bagi tu. Buat masa sekarang, mungkin ni lah yang Allah tentukan dan tetapkan untuk kita kan? Mungkin sebab benda-benda yang saya hadap setiap hari ni lebih penting dari benda lain yang tak kurang pentingnya.

Sebab setiap hari kita mintak Allah bagi petunjuk untuk kita memilih dalam hidup, dan kita mintak Allah jadikan kita redha dengan pilihan yang Dia tetapkan untuk kita. So, redhalah hati kalau Allah pilih urusan master ni didahulukan dari yang lain-lain.

Seseorang pun selalu pesan kat saya, pentingkan perkara terpenting~

Insya'Allah.



P/S: Semua orang tahu Allah Maha Adil, tapi tak semua menghayati sifat Allah yang tu.


14 comments:

Anum said...

insyaallah
selalu berdoa

Ida Firdausi said...

kite pon dah terkena simptom yang sama.. adoyy.. rindu nak menulis tapi mood dah ke laut. :(

Mr.PinGu said...

dengar2 ada org tu nak tawaf di PSZ harini tp leh tulis blog opss hehee

mas saari said...

akak pun dah jarang update sekarang sunah, sehari 1 entri je... itu pun puas paksa diri menaip! huhuhuuu

Ainul Hayat said...

Saya pon sama. Tapi kekeringan idea....haish..

Sunah Sakura said...

@Mr.PinGu

da balik dari psz..ade mock viva pulak petang ni

Citarasa Rinduan said...

adikku..
kak pun seperti kamu..
kita dahulukan y penting2 ya

Rozuan Ismail said...

sekarang dah kurang updatelah kak sunah. dulu sehari dua tiga entri, skang ni satu entri je sehari.busy

Mr.PinGu said...

wah dh nak viva dia hehee

Iffah Afeefah said...

Hehe sy kah y disebut2

Mnaip ktika ade kelqpangan n idea

*syg blog

Kancil 8349 said...

ikut masa sudah sekarang nie

maszull said...

assalamualaikum sunah...biasa la tu sunah kekadang ada masanya kita x dp nak up-date blog tu setiap hari....:)

FasiHaH SupiaN said...

ye...sy pun terasa macam itu.....pensyarah pesan...dia kata, BZ yg awak sangka tu hanya dalam minda...

kiera'sakura said...

saya pun ada ketikanya sepi tanpa cerita jugak kak... :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.