Sunday, April 29, 2012

Saya Rasa, Kena Ada Jugak...

Erm..

Bila dengar maklumat terkini dari salah seorang senior semalam...

Saya rasa kena ada yang menceburkan diri dalam bidang teknologi ketenteraan, so boleh buat counter attacks untuk mana-mana jenis serangan pihak musuh. Gulppp.

Dulu saya berminat dengan bidang ni, siyesly jujurnya saya gitau, saya pernah apply untuk join UPNM punya jawatan akademik sebab nak berkecimpung dalam bidang teknologi ketenteraan masa da habis degree, tapi takde rezeki mungkin kat sana. Allah Maha Mengetahui kan, rezeki kita kat mana. Dan mungkin Dia nak kita capai sesuatu untuk Islam tu dengan cara yang paling Dia sukai.

Teknologi ketenteraan, antara salah satu dari beribu impian yang saya pernah ada satu masa dulu. Dan mungkin jugak tu antara impian yang pernah saya kategorikan satu ketika dulu, sebagai impian yang dikuburkan. Erm... Tapi kali ni macam da naik balik je impian tu, kalau bukan saya yang realitikan, teringin nak lihat impian tu dilunaskan oleh pihak lain.

Yup, sangat-sangat penting sebenarnya kajian teknologi ketenteraan ni, untuk negara, malah untuk agama juga. Kalau pihak luar da jauh ke depan dengan teknologi diorang, kenapa kita masih nak berada kat belakang kan? Kalau diorang da nak guna gelombang mikro untuk pekakkan telinga kita, kenapa kita tak cuba kaji macam mana nak counter balik benda tu dengan teknologi jugak.

Ye, benda ni sangat sensitif. Tapi boleh direnungkan, dan saya tahu benda macam ni sangat-sangat sulit dan urusan paduka baginda.

Maaflah kalau saya ni sangat menakutkan.

=.=


P/S: Apapun, tiba akhir zaman, teknologi ketenteraan akan kembali seperti zaman silam, semuanya akan jadi tradisional.

15 comments:
Write Comments
  1. aku tak sngka plak ko ni cam ada ganas2 gitu..nak counter attaccck bagai..kata suwittt..

    ReplyDelete
  2. gluuurp sunah minat ketenteraan erk...semoga berjaya...hehe

    ReplyDelete
  3. amboi. berjiwa ketenteraan rupanya akak ni. sy idak la.. hehhe

    ReplyDelete
  4. amboi. berjiwa ketenteraan rupanya akak ni. sy idak la.. hehhe

    ReplyDelete
  5. kira blh rasa semangat meluap2 membara dlm hati akak masa bce entry nie...

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum sunah...wah x sangka sunah minat dlm bidang ketenteraan ni...caya la :)

    ReplyDelete
  7. sume nye akan jd tradisional..?? maksud nye cm ne tuh...??

    ReplyDelete
  8. @zaujah until jannah

    semua akan kembali kepada tombak, panah, dan pedang....

    ReplyDelete
  9. jom main game komputer general..tu boleh tingkatkan pengalaman dalam ketenteraan...hehehe

    ReplyDelete
  10. Haha ai cm jiji

    tanjat sungguh yu kate yu mnat bnde2 gni
    #no wonderla cerpen yu perang manjang

    ReplyDelete
  11. eerrr.. tiba2 sama, impian yang dikuburkan untuk aku juga je macam... masa interview kerja UTM, aku cakap nak buat research utk military! haaa..!

    ReplyDelete
  12. wah! akak hebat! apapun akak, kmk kagum dgn ktk. well done, mun pmpn lain gago mk jadi cikgu, nurse, lawyer, accoutant.. tp ktk. wow!thnks a lot sbb brk kmk pendedahan ttg tk.

    ReplyDelete
  13. wah! akak hebat! apapun akak, kmk kagum dgn ktk. well done, mun pmpn lain gago mk jadi cikgu, nurse, lawyer, accoutant.. tp ktk. wow!thnks a lot sbb brk kmk pendedahan ttg tk.

    ReplyDelete
  14. lama xkomen kat sini.. semoga berjaya sunah.. teknologi ketenteraan ini untuk menaikkan semula islam..ameen..semoga berjaya

    ReplyDelete
  15. nk join kak sunah.. mari berjuang!

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com