Hadiah Dari Melaka Untuk Diorang - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Sunday, May 13, 2012

Hadiah Dari Melaka Untuk Diorang

Hari ni ke Melaka buat kesekian kalinya.

Ada kenduri sahabat kat Taman Peringgit Jaya. Lepas kenduri tu, driver ajak ke Zoo Melaka. Masuk RM10.00 untuk dewasa. So, dapat la jumpa beberapa haiwan eksotik seperti di bawah.


Atas ni lemur ape entah, dia sangat comel sebab tak takut orang. Boleh la beramas-mesra barang sesaat dua dengan dia sebelum dia bertindak ganas. Ahaha~ Tapi tadi dia behave aje. :)


Yang ni, biasalah kan, iguana. Cicak gergasi di kepulauan Banda. Eh, memandai aje saya ni. :p

Ada lagi haiwan lain, tapi gambar-gambar tu kat tab driver. Apapun, dua-dua haiwan dalam gambar kat atas ni, tak mampu untuk saya bawak balik ke rumah nak bagi kawan dengan Cici dan Mulan. Maka, saya pun carik la benda lain sebagai pengganti seperti di bawah.


Haa... Kan ada tu macam iguana jugak.
Cici yang da dewasa pun buat muka terpaksa excited tengok benda-benda pelik ni. =.=


Mulan pulak, da tak sabar nak main.


Cici pun macam biasalah, dengan bakat kepimpinan yang ada, mengagihkan tanggungjawab menghiburkan kengkawan baru tu.

Cici: Nah, pi main lipas ni kayyy.
Mulan: Alaaa...lipas je ke?
Cici: Nkoo kecik lagi!!!


Cici: Cicak ni biar aku main.

=.=


P/S: Tuan diorang ni pulak bawak balik hama jantan bak kata PCM. Gatal-gatal badan ni ha... T_T

10 comments:

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad