Hadiah Dari Melaka Untuk Diorang

Hari ni ke Melaka buat kesekian kalinya.

Ada kenduri sahabat kat Taman Peringgit Jaya. Lepas kenduri tu, driver ajak ke Zoo Melaka. Masuk RM10.00 untuk dewasa. So, dapat la jumpa beberapa haiwan eksotik seperti di bawah.


Atas ni lemur ape entah, dia sangat comel sebab tak takut orang. Boleh la beramas-mesra barang sesaat dua dengan dia sebelum dia bertindak ganas. Ahaha~ Tapi tadi dia behave aje. :)


Yang ni, biasalah kan, iguana. Cicak gergasi di kepulauan Banda. Eh, memandai aje saya ni. :p

Ada lagi haiwan lain, tapi gambar-gambar tu kat tab driver. Apapun, dua-dua haiwan dalam gambar kat atas ni, tak mampu untuk saya bawak balik ke rumah nak bagi kawan dengan Cici dan Mulan. Maka, saya pun carik la benda lain sebagai pengganti seperti di bawah.


Haa... Kan ada tu macam iguana jugak.
Cici yang da dewasa pun buat muka terpaksa excited tengok benda-benda pelik ni. =.=


Mulan pulak, da tak sabar nak main.


Cici pun macam biasalah, dengan bakat kepimpinan yang ada, mengagihkan tanggungjawab menghiburkan kengkawan baru tu.

Cici: Nah, pi main lipas ni kayyy.
Mulan: Alaaa...lipas je ke?
Cici: Nkoo kecik lagi!!!


Cici: Cicak ni biar aku main.

=.=


P/S: Tuan diorang ni pulak bawak balik hama jantan bak kata PCM. Gatal-gatal badan ni ha... T_T

10 comments:

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.