BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, July 3, 2012

Tak Sangka Dia Pergi Dulu... Al-Fatihah

Nampak status Iffah kat Facebook.

Terkedu. Nama tu...betul ke dia? Then nampak entri abang Ben. Subhanallah. Betullah dia.

Innalillahi wa inna ilaihi rajiuun.

Takziah buat keluarga almarhumah blogger Lieynanilaz atas pemergiannya kerana penyakit darah tinggi dan paru-paru berair. Sedih dan masih terkejut. Lieynanilaz antara blogger yang rajin datang dan komen kat blog ni. Rasa macam bermimpi bila tahu dia da pergi dulu menghadap Illahi.

"Buat pengetahuan teman-teman....arwah memang ada mengadu pada saya dia kena darah tinggi last week ...bacaannya sangat tinggi....hingga dia sakit kepala yang teruk dan tertidur di surau tempat dia bekerja di Langkawi...semalam saya dapat tahu dia menghembuskan nafasnya yang terakhir di dalam surau itu dalam keadaan bertelekung dan dalam tidur sebab dia masih demam...Ya Allah..." - Herba Tihara

Al-Fatihah untuk arwah. Moga Allah tempatkan arwah bersama hamba-hambaNya yang bertaqwa. Ameen...

Mati itu pasti.


18 comments:

kiera'sakura said...

kira pun bru tau pagi tadi kak.. sgt terkejut.. semoga arwah ditempatkan bersama para solehin Amin

Mat Gebu said...

Pcm tau pun lepas baca n3 Ayu CitarasaRinduan.... Al-fatihah moga Roh arwah dicucuri rahmat...

♥fie yasmin♥ said...

alfatihah untuk arwah...

Eera Shera said...

tau smlm lg..smoga Allah merahmati rohnya amin

Ida Firdausi said...

Innalilahiwainailahirajiun.. menggigil badan baca entri ni.. al-fatihah.. semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. amin.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

semalam dia br berkomentar kat blog akak..terkejut sgt ms bc status ayu citarasa rinduan kat fb.


al-fatihah buat arwah.

Asyiqin Haulisah said...

Al-Fatihah utk beliau. saya pun baru jenguk entri last beliau, ada beliau nyatakan yg beliau sakit.

IBU GEBU said...

sesungguhnya ajal tak mengenal usia

al-fatihah

hazanis said...

al-fatihah untuk arwah....

ucupiza said...

Al-fatihah buat belaiu

maszull said...

assalamualaikum sunah....al-fatihah....betul tu mati itu pasti tiada siapa yg dpt melawan nyer moga roh arwah dicucuri dan ditempatkan didalam golongan org2 yg beriman Amin...:(

Solihin Zubir said...

terkejut masa mula2 baca nama Iffah. ingatkan dia.. haishh..

Innalillah... Al-Fatihah..

laskar pelangi said...

takziah untuk arwah -__-

hanieliza's cooking said...

walaupun kakliza tidak kenal allahyarharmah tetapi kakliza doakans emoga ruhnya dicucuri rahamt dan ditempatkan dikalangan orang-orang beriman...

hanieliza's cooking said...

Salam..
walaupun kakliza tidak mengenalinya tetapi kakliza doakan semoga ruhnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang beriman.

Nor'aen said...

innalillah..

nice blog!! check this out~!!

http://shesaj.blogspot.com/2012/07/my-mrright.html

nini said...

alfatihah....

Iffah Afeefah said...

Erk tkejut bace komen solihin

hurmmm xdpt trime lg berita ni

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.