BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, August 22, 2012

Masih Ingat Lagi... Setahun Yang Lepas...

Saya masih ingat lagi.

Entah rakan-rakan blogger yang sezaman dengan saya, masih ingat lagi atau tak. Setahun yang lepas, pada masa-masa macam ni lah, seorang demi seorang blogger mula menyepikan diri. Satu persatu blog mula menjadi sawang. Erk!

Hehehe...

Sebelum Syawal, sepanjang Ramadhan, masing-masing rajin menghapdet blog dengan perkongsian ilmu, alhamdulillah. Bila da raya, semua mula sibuk beramah-mesra dengan saudara mara dan sahabat handai. Masa untuk blog dah semakin kurang. Yang membaca entri sepanjang hari raya pun sama kurangnya. Sebab tu, kalau buat entri pada hari raya, kurang sikit pembacanya. Orang kata laaaa~~~

Bila semua da habis cuti raya dan kembali bekerja, semangat menghapdet blog tu da merundum jatuh. Entah nape, semua kengkawan blog pun mengalami penyakit berjangkit tersebut. Aktiviti 'tak menghapdet blog di hari raya' terbawa-bawa sampai selepas raya. Maka, jadilah blog bersawang seperti yang disebut di atas. Err...

Macam tu lah sejarahnyeeee~~~

Tapi ada jugak kengkawan blog yang masih rajin menghapdet sampai skang ni... Tahniah untuk diorang yang komited dengan blog. Yang da kurang tu, mungkin ada komitmen masing-masing yang lebih penting kan~ Kalau da malas pun, nak buat macam mana. Hehehe...

Ok ok...nak tunggu kengkawan datang ke rumah lak~

Selamat hari raya~ Maaf zahir batin~


P/S: Setahun yang lepas juga.......



18 comments:

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

so true :)

salam singgah :)

Novelgurl said...

haha..sllu mmg cmtu..tp sy rajin je update..hehehe..x tau la cmne dh balik hostel nnti berswng balik r blog nmpkny .> <"

Eera Shera said...

selamat hari raya kak sunah..betul la tu nk update blog pun agak malas hehe

Zyla said...

assalammualaikum akak.. selamat ari raya.. haha.. besalah ya kak sunah. tyme posa semua mk saling mengingati hal ibadah dan cerita ttg juadah sungkey.. tp tyme dah raya, nangga dak kuih lapis, rendang , air gas n motif mk kumpul duit raya n bertemu gk dgn kwn2 yg lamak dah s jmpa.. alu blog seakan2 dilupakan.. haha.. tp Fb jak blm hlg meriahnya.. mun dlk kita gago ke kedai gambar bercuci dgn gmbr, knk tk terus upload kat fb ajak.


lak dah semua hbs dak kuih raya, duit raya.. bok igt dgn blog.. lumrah manusia.ni dapat diubah.,.

tp hope raya tk siklah mlh kita lupa dgn pahala n amalan kita masa bulan ramadhan rya.. insya allah teruskan diri kita yg sentiasa baru bila bertemu ramadhan yg lepas. hehe..

udin said...

salam aidilfitri sunah.. hurm.. jarang update gak skang..

maszull said...

assalamualaikum sunah...raya2 ni mmg malas nak up-date blog sebenarnyakan...:)

Iffah Afeefah said...

Xlarat nk update ngn line terok nih

Noraim said...

Setahunya yg lepas juga apa kak sunah? Hehehe.

Tp sy rajin update sbb tahu sy tahu org xbaca apa yg sy tulis. Hikhik.

Noraim said...

Setahunya yg lepas juga apa kak sunah? Hehehe.

Tp sy rajin update sbb tahu sy tahu org xbaca apa yg sy tulis. Hikhik.

Noraim said...

Setahunya yg lepas juga apa kak sunah? Hehehe.

Tp sy rajin update sbb tahu sy tahu org xbaca apa yg sy tulis. Hikhik.

Gugu Suseno said...

slmt ary rye sis :)

sthn yg lalu dunia blog indahhhh :D
tp skrg mls mkin menjadi2 .. hehehe .

Embun Melati said...

hahaha tau tak apa!

akak memang malas sangat2 nak update blog...hihihi

eid mubarak..:)

qasehraihan said...

saya pun termasukla tu eh..haha

selamat hari raya sunah
mohon maaf zahir batin

محمد رازيق said...

salam kak sunah. sya dah update balik! haha. dah sapu swang kat blog. keke. selamat hari raya kak. maaf salah silap kata. apepun jmput singgah blog sy. :)

Cik Bambam said...

terasa sungguhh.. glupppp~

Selamat Hari Raya Sunah...
Maaf zahir & batin yer.. :)

Cik Bambam said...

terasa sungguhh.. glupppp~

Selamat Hari Raya Sunah...
Maaf zahir & batin yer.. :)

kiera'sakura said...

kira sbb kat kampung ssh nk online.. line sangat mendengki, nak meseh pun ssh inikan pulak nk on9 plus ble balik kg time bermanja ngn family mmg lappy letak dlm beg je x pandang dah hahahaha

Cik Pulau said...

sama lahh.. malas jugak.. errr..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.