BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, September 11, 2012

Aik, Peliknya...

Pelik sesungguh sejak sebulan dua ni.

Disebabkan da kurang update blog, takde la banyak pengunjung yang datang ke blog. Makin lama pun makin suram semacam aje blognye. Tapi ada jugak la kan pengunjung, alhamdulillah. Bila scroll ke bawah nak tengok entri mana yang selalu dibaca tu, gulppp~ Awat la entri cerpen tu tetiba ramai yang baca? =.=


Cek statistik, takde pulak backlink or referral individu. Tapi nampak kat bahagian keywords: cerpen cinta.

Ooooooooooo...ramai jugak ye yang suka baca cerpen secara online. Kalo dulu-dulu, kita beli buku antalogi cerpen, koleksi-koleksi cerpen kat kedai buku. Sekarang, teknologi kat hujung kuku jari membolehkan peminat-peminat cerpen menggoogle saje jenis-jenis cerpen yang diorang nak. Tak payah da berabis duit kat kedai. Cuma perlu berabis duit untuk internet saje. Hohoho~

Tapi tapi tapi...kalo cerpen kat internet saje ni, jangan la expect ia sebaik cerpen yang da diterbitkan kat buku-buku. Sebab yang kat internet ni takde penyunting mahupun penerbit. So, kalo macam tak best, susunan plot semacam aje, then banyak typo tu biasa la kannn. Kuikuikui.

Apepun, ade ramai gak rakan blogger yang terer bab-bab cerpen ni. Kalo nak pi jenguk, boleh belek-belek archive or sidebar diorang ni~ ^_^



8 comments:

Anum said...

anum memang x pandai bab2 cerpen nie

IBU GEBU said...

musim dia kot nie... biasa dah masuk cuti sekolah bulan 12 dan masuk musim mengawan... so, sekitar bulan 9-11 tu musim2 mengayat, nak cari ayat2 cinta lah tu :)

(pandai je akak ni kan...hehe)

kiera'sakura said...

eh kite pun dh lama x menaip cerpen hihihi

Iffah Afeefah said...

ai punye tetiap hari ade je y bace

mls nk buat cerpen da

mne cerpen perang2 ni

xde org search ke

Kak Zie said...

as salam sunnah
hehehe senyum kak baca tentang kurang pengunjung ke blog sunnah...kak tengok ok jer, awak pun rajin tulis entri...berbanding ngan blog kak yang macam suam-suam air suam hahaha...tapi yg penting pada kak tak mo arrr stress ...bila rajin tulis bila tak rajin tu yg merayap kat blog orang sebagai pembaca sepi ....pepehal hidup sunnah

Sanji Ngatmi said...

cerpen bagi 'page cover' kaw kaw .. dont judge a book by its cover da jarang-jarang bole pakai ..

maszull said...

assalamualaikum sunah...moga mereka akan jadi seorang penulis novel nanti...:)

Novelgurl said...

sbb bce cerpen on9 x yah belek2..scroll je..haha..
sy pun nk wt cerpen tp asyik berhenti sparuh jln je sbb mls n x dak mood..hehehe.

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.