Eh, Dia Tak Buat Apa Yang Aku Buat!

September 13, 2012

Orang cakap jangan bodoh sombong.

Dah la tak tau ape-ape, sombong pulak tu, taknak bertanya pada yang lebih tahu. Ish ish ish. Lama-lama hanyut sendiri sebab tak pernah tahu.

Memang la tak semua orang tahu ape yang kita nak tahu. Dan tak semua benda yang kita tahu, orang lain tahu. Selagi kita tak bersuara dan tak bertanya, sampai bila-bila pun kita tak akan tahu ape yang kita nak tahu sesangat tu! *Jangan pening dulu*

Yup, bidang semua orang berbeza-beza. Apetah lagi kalau da makin panjang gading gajah yang nak dicapai. Makin la kecik skop bidangnye. Jadi was-was la nak bertanya sebab rasa macam "eh, dia bukan buat ape yang aku buat, mesti dia tak tahu!"

Ohohoi~

Cer tanya dulu, in case la kan tetiba tempat bertanya tu ada cabang-cabang dan cawangan lain (eh, kawan-kawan maksudnya...bukan cawangan nombor 1 sampai 4 tu). Tetiba lak kan, bukan tetiba sayang oii~ Tapi dengan takdir Allah, ade kengkawan dia buat benda yang sama, paling kurang pun ada 0.0000001% sama dengan ape yang kita buat, haaaaa~

Kan boleh tolong tuuu... Kalo tak sama sangat pun, ada ilmu sikit-sikit pasal something yang kita nak tahu, terbaca kat mana-mana ke, boleh la diorang tolong kita kan. Tu baru namanya berkongsi ilmu. Berkongsi ilmu tu dapat pahalaaaa.

Sharing is caring what!


P/S: Baru tahu, rupanya banyak lagi benda pasal WiMAX yang saya tak tahu. =.=

You Might Also Like

10 Comments

  1. assalamualaikum sunah...betul tu sharing memang baik utk semua...:)

    ReplyDelete
  2. http://blogzorroxx.blogspot.com/
    mohon mencelah ea,follow blog ni..
    btw nice blog! thumbs up

    ReplyDelete
  3. kita bukannya maha bijaksana.. sbb tu kena bertanya supaya tak jadi bodohsana.. heheh.. boleh? ;-p

    ReplyDelete
  4. bedtul..usah menyombong sebab iftu amalan tak baik ya..

    ReplyDelete
  5. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    benar tu..

    ReplyDelete
  6. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    benar tu..

    ReplyDelete
  7. btul tu..x slh bertanya kn.wlupun kkdg org akn ckp "eh,mne aq tau.." huhu..mne tahu org y nmpk tau tu x tau tp org y nmpk x thu tu sbnrnya tahu ;D poning x?

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com