BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, September 13, 2012

Eh, Dia Tak Buat Apa Yang Aku Buat!

Orang cakap jangan bodoh sombong.

Dah la tak tau ape-ape, sombong pulak tu, taknak bertanya pada yang lebih tahu. Ish ish ish. Lama-lama hanyut sendiri sebab tak pernah tahu.

Memang la tak semua orang tahu ape yang kita nak tahu. Dan tak semua benda yang kita tahu, orang lain tahu. Selagi kita tak bersuara dan tak bertanya, sampai bila-bila pun kita tak akan tahu ape yang kita nak tahu sesangat tu! *Jangan pening dulu*

Yup, bidang semua orang berbeza-beza. Apetah lagi kalau da makin panjang gading gajah yang nak dicapai. Makin la kecik skop bidangnye. Jadi was-was la nak bertanya sebab rasa macam "eh, dia bukan buat ape yang aku buat, mesti dia tak tahu!"

Ohohoi~

Cer tanya dulu, in case la kan tetiba tempat bertanya tu ada cabang-cabang dan cawangan lain (eh, kawan-kawan maksudnya...bukan cawangan nombor 1 sampai 4 tu). Tetiba lak kan, bukan tetiba sayang oii~ Tapi dengan takdir Allah, ade kengkawan dia buat benda yang sama, paling kurang pun ada 0.0000001% sama dengan ape yang kita buat, haaaaa~

Kan boleh tolong tuuu... Kalo tak sama sangat pun, ada ilmu sikit-sikit pasal something yang kita nak tahu, terbaca kat mana-mana ke, boleh la diorang tolong kita kan. Tu baru namanya berkongsi ilmu. Berkongsi ilmu tu dapat pahalaaaa.

Sharing is caring what!


P/S: Baru tahu, rupanya banyak lagi benda pasal WiMAX yang saya tak tahu. =.=


10 comments:

Anum said...

betul2 sharing is caring

maszull said...

assalamualaikum sunah...betul tu sharing memang baik utk semua...:)

zorro said...

http://blogzorroxx.blogspot.com/
mohon mencelah ea,follow blog ni..
btw nice blog! thumbs up

Iffah Afeefah said...

Okey brte fhm yu

Solihin Zubir said...

kita bukannya maha bijaksana.. sbb tu kena bertanya supaya tak jadi bodohsana.. heheh.. boleh? ;-p

etuza said...

bedtul..usah menyombong sebab iftu amalan tak baik ya..

etuza said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

benar tu..

etuza said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

benar tu..

kiera'sakura said...

betol kak.. setuju :)

Novelgurl said...

btul tu..x slh bertanya kn.wlupun kkdg org akn ckp "eh,mne aq tau.." huhu..mne tahu org y nmpk tau tu x tau tp org y nmpk x thu tu sbnrnya tahu ;D poning x?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.