Friday, November 2, 2012

Haruskah Terus Ditanggung Rasa Ini...


Memang pedih.

Apatah lagi kalau dibiarkan lama-lama.

Entah siapa saja yang boleh bertahan, tanpa berbuat apa-apa. Sakit dan perit yang ditanggung hingga kadang-kadang menitiskan air mata. Hanya dia yang merasa, kerana hanya dia yang memikul, sedangkan yang lain hanya melihat tanpa duduk di dalam jalan cerita.

Walau beberapa kali berusaha untuk keluar dari belenggu yang menjerut rasa, akhirnya tetap juga terpaksa kembali. Sakit dan pedih ditanggung sendiri. Terus bertahan dari hari ke hari, tidak langsung meminta untuk simpati.

Bukan tidak ada yang sudi memberi dan menawarkan diri untuk berkongsi. Boleh saja dihitung dengan jari berapa banyak yang cuba mendekati, tapi terus bertemu titik henti. Maaf, kerana diri tidak mahu bergantung harap pada yang tidak pasti.

Namun sampai bila harus menanggung semua rasa sakit ini?


Rasa pedih.


Perit.


Kering.


Kontang.


Penat dan lesu.


Sebelum menjadi lebih teruk, apa kata kita pakai Eye Mo dulu?


Bagi lembap sikit mata tu sebelum meneruskan kerja-kerja depan laptop dalam lab yang ber'air-cond'.

Ok?


P/S: Ini iklan Eye Mo semata-mata. =.="

15 comments:
Write Comments
  1. mata wan x leh guna eye mo. kena guna efemoline.special skit

    ReplyDelete
  2. kalau mata saya pedih, saya suka buka mata luas2 dan rendam dalam air...baru lega..walaupun pedih tp jap jer

    ReplyDelete
  3. auww..hehe lama sgt tak membuka blog...apetah lagi blog sendri yg turut diabaikan, nice iklan aimo ni angah :)

    ReplyDelete
  4. iklan yang baik. hehehe


    =)

    salam kenal dari saya...

    ReplyDelete
  5. yee. iklan eyemore ropenyeeee. hahha

    ReplyDelete
  6. haha. ingatkan putus cinta.


    # tenkiu kak. nanti kite cuba resepi yg tu. :)

    ReplyDelete
  7. mata along tak gune eye-mo pon..

    titis air cocacola jer..






















































































    *kalau berani cubelah.. along tak penah try.. hahaha

    ReplyDelete
  8. Iklan ni tak tulis Pulak brape harga eye mo tu

    ReplyDelete
  9. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....geram nya...nakal ek sunah

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum sunah...wow ingatkan apa tadi rupa2nya hehehehe...:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com