BLOG ENCIK SUAMI

Friday, November 2, 2012

Haruskah Terus Ditanggung Rasa Ini...


Memang pedih.

Apatah lagi kalau dibiarkan lama-lama.

Entah siapa saja yang boleh bertahan, tanpa berbuat apa-apa. Sakit dan perit yang ditanggung hingga kadang-kadang menitiskan air mata. Hanya dia yang merasa, kerana hanya dia yang memikul, sedangkan yang lain hanya melihat tanpa duduk di dalam jalan cerita.

Walau beberapa kali berusaha untuk keluar dari belenggu yang menjerut rasa, akhirnya tetap juga terpaksa kembali. Sakit dan pedih ditanggung sendiri. Terus bertahan dari hari ke hari, tidak langsung meminta untuk simpati.

Bukan tidak ada yang sudi memberi dan menawarkan diri untuk berkongsi. Boleh saja dihitung dengan jari berapa banyak yang cuba mendekati, tapi terus bertemu titik henti. Maaf, kerana diri tidak mahu bergantung harap pada yang tidak pasti.

Namun sampai bila harus menanggung semua rasa sakit ini?


Rasa pedih.


Perit.


Kering.


Kontang.


Penat dan lesu.


Sebelum menjadi lebih teruk, apa kata kita pakai Eye Mo dulu?


Bagi lembap sikit mata tu sebelum meneruskan kerja-kerja depan laptop dalam lab yang ber'air-cond'.

Ok?


P/S: Ini iklan Eye Mo semata-mata. =.="


15 comments:

Anum said...

sabar ya

Rozuan Ismail said...

mata wan x leh guna eye mo. kena guna efemoline.special skit

Tentang Kita said...

kalau mata saya pedih, saya suka buka mata luas2 dan rendam dalam air...baru lega..walaupun pedih tp jap jer

Fasihah Supian said...

auww..hehe lama sgt tak membuka blog...apetah lagi blog sendri yg turut diabaikan, nice iklan aimo ni angah :)

ayu zan said...

iklan yang baik. hehehe


=)

salam kenal dari saya...

kura said...

yee. iklan eyemore ropenyeeee. hahha

ct kektus said...

haha. ingatkan putus cinta.


# tenkiu kak. nanti kite cuba resepi yg tu. :)

luqman zakaria said...

hehe...iklan eye mo upernyer@@ haha

senyumSOYA said...

adei...sabor jela.. heheheh

Along Usop said...

mata along tak gune eye-mo pon..

titis air cocacola jer..






















































































*kalau berani cubelah.. along tak penah try.. hahaha

the malay male said...

Iklan ni tak tulis Pulak brape harga eye mo tu

missina said...

Buat suspen je .hee

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

pandai bermadah =P

aDisH.sHidA said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....geram nya...nakal ek sunah

maszull said...

assalamualaikum sunah...wow ingatkan apa tadi rupa2nya hehehehe...:)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.