BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, November 6, 2012

Jangan Tanya Saya Okay!

Malam ni tadi jaga exam.

Sampai awal. Pukul 7.45 malam. Sebab Dr da pesan datang awal sikit, nak tolong edar paper soklan. Tapi masa da sampai tu, Dr-Dr yang lain da siap edar da. Ade dua orang je Dr masa tu, saya student wakil Dr yang pertama sampai.

Jadi, saya pun belek-belek la paper exam diorang tu. Subjek Principle of Communications.

Oh! Soklan sama macam time saya amek exam ni dulu. Fuh!

Tapi sayang sekali...

Jangan angkat tangan dan panggil saya bila ada soklan yang takleh jawab, sebab saya dah tak ingat langsung macam mana nak solve soklan tu!

T_T

Ni la yang orang duk kata, student kita ni belajar sebab nak amek exam je, bukan belajar untuk ilmu dunia akhirat. Gulppp!

Insaf kejap.

Sedihnya tak dapat nak bantu.


P/S: Subhanallah, pensyarah Isyarat dan Rangkaian saya dulu masih ingat lagi saya sebagai student dia.


9 comments:

Cik PensiL said...

memang pun baca buku sebab exam . habis exam habislah semua ~ hehe :)

Rozuan Ismail said...

wan pon terasa jugak. sebab banyak kita belajar dah tak ingat. ilmu kot bila hilang rasa rugi

Kathy Tuah said...

nang mena! kmk pun belajar uk test jak..pasya..ermm..faham2 jaklah -.-'

man yusoef said...

Ha ah, sistem pelajaran guna exam oriented, belajar untuk exam. Baik dekat sekolah, juga dekat uni level.

Time exam baru sibuk nak baca buku, hafal nota, memanglah jadi macam ni -__-

aDisH.sHidA said...

terasa jugak..dah tak berapa nak ingat apa yg study dulu2 huhu...

the malay male said...

tak semua benda yang kita belajar akan digunakan masa bekerja nanti

Noraim said...

tup, kena batang hidung sndiri jgk. hee. belajar utk exam, lps exam semua lupa. hmm.

محمد رازيق said...

exam oriented. belajar bila nak exam. saya pun cenggitu kak :'( praktikal itu lebih baik.

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Memang sekarang study untuk exam je. :(

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.