Jangan Tanya Saya Okay!

November 06, 2012

Malam ni tadi jaga exam.

Sampai awal. Pukul 7.45 malam. Sebab Dr da pesan datang awal sikit, nak tolong edar paper soklan. Tapi masa da sampai tu, Dr-Dr yang lain da siap edar da. Ade dua orang je Dr masa tu, saya student wakil Dr yang pertama sampai.

Jadi, saya pun belek-belek la paper exam diorang tu. Subjek Principle of Communications.

Oh! Soklan sama macam time saya amek exam ni dulu. Fuh!

Tapi sayang sekali...

Jangan angkat tangan dan panggil saya bila ada soklan yang takleh jawab, sebab saya dah tak ingat langsung macam mana nak solve soklan tu!

T_T

Ni la yang orang duk kata, student kita ni belajar sebab nak amek exam je, bukan belajar untuk ilmu dunia akhirat. Gulppp!

Insaf kejap.

Sedihnya tak dapat nak bantu.


P/S: Subhanallah, pensyarah Isyarat dan Rangkaian saya dulu masih ingat lagi saya sebagai student dia.

You Might Also Like

9 Comments

  1. memang pun baca buku sebab exam . habis exam habislah semua ~ hehe :)

    ReplyDelete
  2. wan pon terasa jugak. sebab banyak kita belajar dah tak ingat. ilmu kot bila hilang rasa rugi

    ReplyDelete
  3. nang mena! kmk pun belajar uk test jak..pasya..ermm..faham2 jaklah -.-'

    ReplyDelete
  4. Ha ah, sistem pelajaran guna exam oriented, belajar untuk exam. Baik dekat sekolah, juga dekat uni level.

    Time exam baru sibuk nak baca buku, hafal nota, memanglah jadi macam ni -__-

    ReplyDelete
  5. terasa jugak..dah tak berapa nak ingat apa yg study dulu2 huhu...

    ReplyDelete
  6. tak semua benda yang kita belajar akan digunakan masa bekerja nanti

    ReplyDelete
  7. tup, kena batang hidung sndiri jgk. hee. belajar utk exam, lps exam semua lupa. hmm.

    ReplyDelete
  8. exam oriented. belajar bila nak exam. saya pun cenggitu kak :'( praktikal itu lebih baik.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com