BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, January 10, 2012

Menyebarkan Virus Kat Lab

Cherry blossoms by ~OaTnAiKmUe on deviantART

Hari ni saya ada kat lab.

Sudah sihatkah? Belum lagi. Masih batuk-batuk. Tapi insya'Allah rasanya da boleh duduk kat lab daripada bosan terperap kat rumah. Cadangnya tadi pagi nak gi klinik, tapi da sampai fakulti baru teringat. So, takpe lah... Tengahari nanti baru gi lepas lunch.

Tentang entri semalam, tak perlulah meneka-neka lagi untuk siapa entri tu ye. Cukuplah setakat tu saje. Dan jangan risau, ia tak melibatkan perkara-perkara yang begitu besar. Sebenarnya tu hasil perasaan kecewa dari banyak perkara yang mengecewakan, antaranya ada disebut dalam ruangan "P/S". Lagipun, ia hanya perasaan kecewa pada tindakan, bukan pada yang bertindak. Tidak ada perasaan marah di situ. Dan tidak ada istilah putus silaturrahim.

Semalam jugak ada sorang rakan blogger meluahkan pada saya untuk kali ke berapa entah, dunia blog sudah pudar serinya. Blogger-blogger lama yang dulu ada entri-entri berkualiti da semakin kurang mengupdate entri dan semakin menyepi. Dia naik bosan dah dengan dunia blog katanya sebab da tak semeriah dulu.

Hurmmm...

Mungkin sampai satu masa, setiap manusia tu akan berubah, ikut pengaruh persekitaran dia. Mungkin sebab komitmen da semakin bertambah bila usia bertambah, maka lebih banyak benda lain yang perlu dia fokuskan berbanding blog. So, kita tak boleh buat apa la kan. Itu pilihan mereka. Kalau yang jenis memang idea da kering tu pun (macam saya la kan), kita tak boleh buat apa jugak. Boleh support dari jauh aje la.

Kepada yang masih berblog dari dulu sampai sekarang tu, tahniah la ye. Teruskan berblog sampai da takde hati da pada blog.


P/S: Dari blog, saya kenal kamu semua. Maka sebab itulah ada sentimental value tersendiri pada setiap blog yang saya baca. Dan kerana itu, itulah.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.