BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, February 2, 2012

10 Referral Tertinggi Sepanjang Berblog

Tadi jenguk-jenguk statistik blog.

Saja nak tengok referral yang paling banyak menyumbang pageview ke blog ni. Tanpa diorang ni mungkin blog ni tak ke mana-mana sangat. Sebab kamu-kamu yang datang ke sini pun ada yang jenguk dari mereka-mereka ini juga kan. Selain dari FB dan dashboard blogger. Hee~~

Moh tengok sape mereka~



Dua link teratas tu blog Pak Cik Mat Gebu. Thanks~ Dia banyak juga backlink ke entri-entri saya. Dan dia letakkan blog saya kat bloglist Blogger Ehem Ehem. Apekah??? Ahaha~ Hanya saya dan dia tahu ape maksud bloglist ituu~ Tu dulu la, sekarang da tak sama da maksud dia. Ahaha~ Eh!


Papa Ben. Thanks, thanks~ Dulu masa muda remaja, selalu join segmen Papa Ben, sampai banyak sangat da Papa Ben linkkan dalam entri bila dia listkan senarai peserta. Papa Ben pun ade letak link kat bloglist dia lepas join segmen dia satu masa dulu. Hee~ Thanks sekali lagi~ Banyak yang Papa Ben bagi nasihat dalam blogging ni sebenarnya. :)


Kak Ummi Zaihadi ni cawangan DTS Kuantan. Eh!!! Hahaha~ Kak Ummi ade buh link saya kat bloglist dia. Jadi kalo orang lain belek-belek resepi kat blog kak Ummi, dan masa tu saya update entri gak, kalo diorang berminat, diorang akan klik untuk baca. Thanks ye kak Ummi cayunkkk~ Bila la nak pi Kuantan cuci pinggan ni~~~


Ni jiran sepagar blog ni sejak hampir setahun sudah. Banyak juga dulu backlink ke blog saya, pernah gak review blog saya satu masa dulu. Then, dari feed kat atas blog dia tu, orang lain yang datang jenguk blog dia akan klik link saya kalo ade tajuk yang menarik perhatian diorang. Thanks, thanks~


Atok Google pun banyak tolong. Tolong orang yang mencarik maklumat sampai la diorang datang ke blog ni. Macam-macam yang diorang cari kat Google tu termasuklah paling popular sekali adalah apa-apa carian melibatkan "gay". =.= Nak thanks ke tak ek???


Papa Ben jugak pernah review blog ni satu masa dulu. Tu pestime dia review blog macam tu dan seterusnya dia buat untuk blog-blog lain pulak beberapa kali lepas tu. Masa ni memang "teruk" kena kritik sampai online users mencanak-canak. Ada sebab dia wat camtu masa tu. Dan macam mana jadi entri tu pun ada kisahnya. Hehehe~ Thanks papa Ben~ :)


Kak Ros~ Thanks kak Ros sebab letak feed blog saya juga kat blog dia. Ramai gak yang datang dari situ bila kak Ros update blog dia. Tapi sekarang ni kak Ros macam bizi sikit. Da lama dia tak update blog. Saya pun da kurang update sekarang kan? Err...


Errr... Papa Ben mengamuk masa ni. Tak percaya, pi tengok link tu!


Ujang. Hee~ Thanks Ujang sebab dulu dia ade letak blog ni dalam senarai musuh dia kat bloglist. Ahaha~ Dulu masa awal-awal blogging selalu gaduh ngan dia. Geng dengan Qaseh & kak Shida gi carik gaduh. Sekarang dia da kawen, dia da kurang bergaduh. Ahaha~


Dan yang lain-lain juga~ Thanks ye semua~

Sebenarnya dari entri ni, untuk yang baru start blogging tu, boleh la amek tips macam mana nak tingkatkan bilangan pembaca ke blog masing-masing. Sama ada kamu bertukar-tukar feed dan link dengan rakan blogger atau join mana-mana segmen blog dengan saksama. Saksama ok, faham kan?

*Saksama tu ape ek? Err...*


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.