BLOG ENCIK SUAMI

Friday, February 10, 2012

Terkejut Dapat Bungkusan Dari Kedah

Tengahari tadi...

Masa tengah nak update pasal Cici dan Tinny tu, tiba-tiba dengar bunyi motor menderum masuk perkarangan rumah. Dalam hati dah dapat mengagak, tu mesti abang posmen. Terus capai tudung dengan kot labuh. Posmen tu mendekat ke depan pintu rumah *dekatnye lahhh =.=*.

"Ye?" sepatah perkataan yang lebih kurang membawa maksud "Ade ape-ape bungkusan ke?"

Abang posmen menunjukkan satu bungkusan sampul surat besar.

"Betul tak nama ni?"

Saya membaca nama pada sampul surat. Eh???

"Aha, betul..." seraya menyambut huluran sampul surat. "Terima kasih."

Bila abang posmen da berlalu pergi, saya kunci semula pintu pagar dan menutup pintu. Jeling-jeling setem, nampak cop Pusat Mel Alor Setar, Kedah, Malaysia. Dalam hati meneka-neka, sape la pengirim bungkusan ni. Takkan t-shirt KBU da siap kot???

Then, saya buka sampul surat tu. Nampak t-shirt labuh muslimah kaler pink. Comel sangat. Tapi saya mana ade tempah t-shirt online. =.=

Saya keluarkan t-shirt, then nampak pulak keychain tu. Keychain Sunah Sakura handmade. Ok, da boleh agak sape bagi. Da hilang rasa blurr dan terkejut. Hee~~~

Pinkishnyewww~~~

Terima kasih awak yang bermurah hati mengirimkan semua ni~ Sayang awak~~~ :)


Cici Merajuk Sebab Dia...


Semalam ke Batu Pahat, amek dak cumil kat dalam video tu.

Salah seorang sepupu ada bagi link untuk tempah Persian Kittens kat area Batu Pahat dalam 3 minggu yang lepas. Belek satu-satu gambar (ade 13 ekor baby cats dari 3 ekor mak kuceng), terjatuh hati kat dia ni pada pandangan pertama. Terus PM owner dia. Masa tu owner dia suggest yang lagi sekor, yang mulut bising sikit katanya. Kaler yang tu dia kata terang sikit. Masa tu da konfius, nak pilih dia ke yang lagi satu tu. Last-last, amek dia jugak. ^_^

Cane tak jatuh hati beb... Muke cam merayu-rayu mintak orang pilih dia... =.= (dia yang dalam bowl)

Jauh jugak perjalanan, singgah UTHM dalam sejam, temankan housemate buat kerja dia. Then ke Parit Besar. Rumah owner dia betul-betul dekat papan tanda Parit Besar tu. Hahaha~ Sampai je terus tengok kucing-kucing. Da besar-besar semua. Dari 13 ekor tinggal 6 ekor je lagi. Yang lain sume owner baru da amek.

Kul 1 pagi baru sampai rumah balik. Sampai umah, Cici menderam. Masa tu dak cumil ni duk atas bahu housemate. Saya amek Cici bawak jumpa dia.

"Cici jangan marah tau, ni kawan baru."

Cici menderam.

"Ala Cici... Nanti kawan la..."

Cici menderam lagi sekali.

=.=


Ok, pagi ni tak tahu Cici da pergi mana, merajuk bawak diri lettewww.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.