BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, February 25, 2012

Pilihan Luar Biasa Dari Yang Luar Biasa

Picture by trybeingme on tumblr

Kadang-kadang, bukan kita yang menolak.

Kita sudah terlalu banyak kali mencuba. Namun semuanya tidak seperti yang kita harapkan. Akan tetapi, tidaklah kita menyalahi takdir yang menentukan kegagalan. Kerana Allah Maha Tahu mana yang lebih baik untuk sekalian hambaNya.

Maka apabila ditanya kenapa tidak memilih yang biasa orang lain pilih, jawapannya hanya yang satu itu. Kerana Allah telah mentakdirkan begitu setelah berusaha selama ini. Bukan lah maksudnya usaha selama ini dirasakan sudah cukup lalu berhenti memilih yang biasa orang lain pilih.

Tapi kerana sekarang ini juga kita sedang berusaha untuk menjadikan yang luar biasa ini lebih luar dari kebiasaannya. Pandanglah dengan mata hati, setiap jalan dalam kehidupan seorang hamba itu adalah dalam tangan Penciptanya. Maka setelah Dia berikan jalan untuk dipilih, haruskan langkah kaki menjadi lemah longlai apabila dilanda badai?

Tiada daya dan upaya juga melainkan dengan kekuatan dari Allah.

Kalau diselusuri jalan yang berliku ini, pasti akan terpacul dari dalam hatimu, oh, seperti kisah yang satu itu.

Nah, kisah ini bukan lah terlalu luar biasa.


Video Main EkorTajuk macam semacam aje kan... Gulpppp!

Video ni sebenarnya terlambat publish.

Tapi takpe, publish jugak lah... Sebab Cici rindukan Tinny. Bagi dia tengok video ni untuk lepaskan rindu dendam.


P/S: Cici ke tuan Cici yang rindu??? <--- Jangan tanya soklan ni... Hahaha~


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.