BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, April 29, 2012

Saya Rasa, Kena Ada Jugak...

Erm..

Bila dengar maklumat terkini dari salah seorang senior semalam...

Saya rasa kena ada yang menceburkan diri dalam bidang teknologi ketenteraan, so boleh buat counter attacks untuk mana-mana jenis serangan pihak musuh. Gulppp.

Dulu saya berminat dengan bidang ni, siyesly jujurnya saya gitau, saya pernah apply untuk join UPNM punya jawatan akademik sebab nak berkecimpung dalam bidang teknologi ketenteraan masa da habis degree, tapi takde rezeki mungkin kat sana. Allah Maha Mengetahui kan, rezeki kita kat mana. Dan mungkin Dia nak kita capai sesuatu untuk Islam tu dengan cara yang paling Dia sukai.

Teknologi ketenteraan, antara salah satu dari beribu impian yang saya pernah ada satu masa dulu. Dan mungkin jugak tu antara impian yang pernah saya kategorikan satu ketika dulu, sebagai impian yang dikuburkan. Erm... Tapi kali ni macam da naik balik je impian tu, kalau bukan saya yang realitikan, teringin nak lihat impian tu dilunaskan oleh pihak lain.

Yup, sangat-sangat penting sebenarnya kajian teknologi ketenteraan ni, untuk negara, malah untuk agama juga. Kalau pihak luar da jauh ke depan dengan teknologi diorang, kenapa kita masih nak berada kat belakang kan? Kalau diorang da nak guna gelombang mikro untuk pekakkan telinga kita, kenapa kita tak cuba kaji macam mana nak counter balik benda tu dengan teknologi jugak.

Ye, benda ni sangat sensitif. Tapi boleh direnungkan, dan saya tahu benda macam ni sangat-sangat sulit dan urusan paduka baginda.

Maaflah kalau saya ni sangat menakutkan.

=.=


P/S: Apapun, tiba akhir zaman, teknologi ketenteraan akan kembali seperti zaman silam, semuanya akan jadi tradisional.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.