BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 29, 2012

Kalau Da Nampak Tanda-tanda Tu...

Sasuke is sick - paperchild by *Lowra33 on deviantART

Kalau da nampak tanda-tanda nak sakit tu...

  • Relax dan tenangkan hati
  • Banyakkan selawat syifa'
  • Minta pada Allah supaya pelihara kesejahteraan diri
  • Tido awal dari biasa
  • Rehat secukupnya
  • Makan ikut masa yang tetap
  • Minum air kosong banyak-banyak
  • Mandi lebih banyak kali dari biasa
  • Makan ubat yang sepatutnya
  • Rehat sebentar dari aktiviti yang akan memudaratkan
  • Cuba ceriakan diri dengan kawan-kawan
  • Senyum dan ketawa tu terapi ^_*
  • Setkan dalam minda, tak lama lagi sihat la tu...

Sekadar memberi pesanan kepada diri sendiri yang da makin kurang imun sejak akhir-akhir ni... Nak amek tips ni untuk kamu-kamu pun boleh juga... ^_^


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.