BLOG ENCIK SUAMI

Friday, July 20, 2012

Setem Gambar Sunah Sakura?

Lambatnya bukak netbook hari ni.

Mengemas rumah sekejap, bersihkan kipas siling yang semakin berat, esok da nak puasa, ada tetamu akan tumpang bermalam. Kesian pulak kalo kipas tak berfungsi dengan baik.

Dah siap kemas semua, baru boleh bukak berita belek-belek Harian Metro online. Ade satu berita yang macam menarik sikit. Hikhik. Pasal SetemKu yang Pos Malaysia Berhad nak perkenalkan. SetemKu akan gunakan gambar milik pengguna kat setem tu. Tujuan dia nak tarik semula minat pengguna untuk kumpul setem. Nampak sangat lerr budak-budak zaman sekarang tak minat kumpul setem. =.=

Teringat masa kecik-kecik dulu. Entah macam mana la saya boleh ada hobi mengumpul setem ni. Mungkin disebabkan pengaruh contoh karangan "Hobi saya..." dalam subjek Bahasa Melayu kat sekolah rendah. Atau mungkin jugak pengaruh cara-cara menanggalkan setem dari sampul surat dalam subjek Sains. Eh, Sains ke? =.=

Kecik-kecik dulu rajin tulis-tulis surat kat kengkawan pena yang jauh di mata dekat di hati, so dapat la kumpul setem dari sampul-sampul surat diorang. Bapak pun selalu dapat surat dan poskad dari pakcik sedara yang duk study luar negara masa tu, haaa...huntunglaaa kan, dapat setem luar negara pulakkkk. Ada la dua album setem masa kecik-kecik dulu, satu untuk luar negara punya setem, satu untuk setem dalam negara. Mana ntah album-album tu sekarang ni. =.=

Bila Pos Malaysia nak buat program SetemKu ni, macam best lak kan? Kalo start bulan puasa ni pakai setem muka sendiri, syok la nak hantar kad raya. Wakaka~

Ni setem gambar Sunah Sakura.


Ade yang nak??? :p


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.