BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, August 30, 2012

Last Minute...

deadline by `autumnights on deviantART

Bila semuanya datang last minute, memang rasa bingung.

Kalau bingung saje, takpe jugak. Ini bingung tambah tension. Memang lerr kannn, sape tak rasa tertekan bila ditekan. Nak kena siapkan sesuatu yang banyak dalam masa yang singkat. Dengan benda-benda yang tak berapa nak cukup pulak. Lagi la rasa stress. Ada jugak yang tak buat semua kang haa...

(Jangan…... Tu cara Allah nak limpahkan rezeki kepada hambaNya kan?)

Tambah lagi kalo da ade planning sendiri untuk satu-satu masa yang da ditetapkan. Hancur la planning tu, terpaksa drag untuk benda lain yang datang tiba-tiba tanpa kita jangka. Berjangkit kehancuran tu pada kerja-kerja sampingan lain yang tak kurang urgentnya.

(Kan da terjejas progress slide QoS mapping ni haaa...)

Sebab tu, da banyak kali orang duk ingatkan, tanggungjawab kita lebih banyak dari masa yang kita ada. Bila kita ada masa senggang, buat la apa yang sangat-sangat perlu kita buat masa tu, sebab kita tak tau ape yang akan muncul pada masa-masa akan datang. Seboleh-bolehnya bagi siap sume benda urgent dan tak urgent supaya ada lebihan masa untuk benda yang ad hoc di kemudian hari.

(Yang lain pun, plan la betul-betul masa korang, pleaseee fikirkan masa orang lain juga...)

Takde la jadi tension & haru-biru camni... =.=


P/S: Eh, merdeka eh esok? Jangan lupa tepati janji... =.="


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.