BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, November 15, 2012

Save Palestin Konon!


Entah lah.

Mungkin tak ramai yang tahu apa sebenarnya sedang berlaku kepada rakyat Palestin sekarang ni. Rakyat? Kalau puak perampas, Yahudi Zionis, mendengar (baca: membaca) perkataan ni, mungkin mereka akan mengejek-ejek artikel ni (kalau mereka faham dan tahu guna google translator). Ye lah, kan mereka bermati-matian menghalau penduduk asal Palestin untuk dapatkan tanah negara tu, lalu dijadikan negara mereka. Konon-konon mereka lah rakyat yang memiliki tanah rebutan tu.

Yang itu mungkin ramai sedia tahu, tak banyak pun, sikit-sikit je la. Boleh dilambangkan macam satu tasik terbiar yang dalam, ada seekor serangga yang boleh berdiri atas air tasik tu (biasa tengok kan?), sejauh mana yang kita 'tahu' tu ibarat sejumlah air yang kaki serangga tu sentuh kat permukaan air tasik tu ler gamaknye kan???

Hurm.

Entah-entah serangan Israel ke atas Semenanjung Gaza semalam pun kita tak tahu. Tak sedar. Tak peka. Malah tak peduli.

Tak ada kat sana, tak kena kat kita, so what???


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.