BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, December 6, 2012

Pembeli Makanan dan Kakak Cashier

Situasi: Sedang membayar harga makanan.
Tempat: Arked Kolej 9, UTM JB.
Masa: Lunch hour.


Kakak cashier: Awak amek master keee...?

Pembeli makanan: (Mengangkat muka sedikit terkejut) Aha... (senyum) Ingat eh?

Kakak cashier: Ingaaat... Da sem ke berapa ni?

Pembeli makanan: Sem last dah ni, insya'Allah...

Kakak cashier: Ooo... Sem ni da tak ramai da yang pakai tudung labuh.

Pembeli makanan: (Terkedu sebentar) Owh... Ye ke?

Kakak cashier: Aha, zaman-zaman awak dulu yang ramai pakai tudung labuh macam ni... (sambil menunjuk ke arah tudung si pembeli makanan)

Pembeli makanan: Haa.. Tu la... (senyum dan minta diri kerana speechless)


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.