BLOG ENCIK SUAMI

Friday, December 14, 2012

For this Poem... Thank You...

When things go wrong, as they sometimes will,
When the road you're trudging seems all uphill,
When the funds are low and the debts are high,
And you want to smile, but you have to sigh,
When care is pressing you down a bit,
Rest, if you must, but don't you quit.

Life is queer with its twists and turns,
As every one of us sometimes learns,
And many a failure turns about,
When he might have won had he stuck it out;
Don't give up though the pace seems slow--
You may succeed with another blow.

Often the goal is nearer than,
It seems to a faint and faltering man,
Often the struggler has given up,
When he might have captured the victor's cup,
And he learned too late when the night slipped down,
How close he was to the golden crown.

Success is failure turned inside out--
The silver tint of the clouds of doubt,
And you never can tell how close you are,
It may be near when it seems so far,
So stick to the fight when you're hardest hit--
It's when things seem worst that you must not quit.

- Anonymous -


Thanks, Dr...


Jom Join Contest : Fotografi - Ceriakan Hidupmu!

Err...

Tetiba je nak join contest ni... :p

Banner contest untuk di'Klik'.

Masa mula-mula baca kat blog Cikgu Areef hari tu da mula terdetik kat hati nak join. Tapi masa tu belum ada masa lagi nak godek-godek gambar. Hari ni, godek blog Kakakecik, nampak dia pun join jugak, so terus teringat pasal contest ni.

Terus godek-godek gambar.

Terus jumpa satu gambar tu.

Terus tertarik hati nak edit sikit buh watermark.

Terus upload dalam entri ni.

Wajah-wajah ceria setelah berjaya menawan kaki Gunung Jerai. Dalam penat-penat, masih mampu tersenyum lebar. Rasa tak manisnya?

Gambar oleh: Adik Nadzli Azlan yang rambut afro tu
Best tak gambar kami?

Jangan jeles nooo tengok keceriaan kami~~~

Untuk tau lebih lanjut macam mana nak join, boleh klik SINI. ^_^

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.