BLOG ENCIK SUAMI

Monday, February 4, 2013

Kerja Saya Memang Kena Online


Malam tadi post kat group UTM Bloggers.

Mohon abaikan statement takde kawan tu. =.="

Nampak tak komen Zhafri yang tak berapa nak last tu? Dia cakap tak boleh online kalau tengah kerja. Ops!

Kerja saya kat Benang Hijau ni memang kena online. Sebab boss akan hubungi bila-bila masa melalui chat di Facebook. Bila ada customer yang beli kain atau baju melalui page FB, diorang akan deal dengan boss. Then, boss minta kitorang cari kain, baju atau tudung melalui kod yang dia bagi. Barang-barang ni kemudiannya akan dibungkus, seal dan siap untuk dipos. Tunggu posmen datang je lepas tu.

Dan setiap malam juga saya akan update stocklist di FB. So, staff kat KL boleh update stock kat web sekali. Itu la kemudahan internet sekarang. Memudahkan kerja manusia kalo digunakan di tempat yang betul, kan kan kan? ;)

Ok, sambung kerja!


P/S: Cara saya menguruskan Novel Fifty% pun lebih kurang macam ni lah, sebab novel-novel semua ada kat Sarawak. :)


6 comments:

Asyifa Mustaffa said...

Best la time keje bole on9 ye...:-)
Da tuntutan keje gitu kan....ok la tu....

Wallahua'lam said...

assalamua'alaikum ya enti.
masyaAllah! dah bekerja + berniaga ;)
alhamdulillah..semoga mendapat keberkatan dari-Nya..

oleh kerana ana seorang lelaki, maka..eh. semua untuk muslimah? 0.o

kalau ana mahu buat baju melayu, ada kain yang sesuai utk muslimin punya?

aDisH.sHidA said...

kerja kerja online...kalau tak keja bos kol jugak kan..heheh

Sunah Sakura said...

@Wallahua'lam

wa'alaikumussalam..setakat ni takde kain yang sesuai untuk muslimin..

Sunah Sakura said...

@aDisH.sHidA

kan kak...errr..akak menyaksikan saya kerja di luar waktu kerja... =.="

kiera'sakura said...

jangan kena pakai spek mcm kembo akak nie sudah. dah kena on9 jerrrr Kbai :p

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.