Monday, February 4, 2013

Kerja Saya Memang Kena Online


Malam tadi post kat group UTM Bloggers.

Mohon abaikan statement takde kawan tu. =.="

Nampak tak komen Zhafri yang tak berapa nak last tu? Dia cakap tak boleh online kalau tengah kerja. Ops!

Kerja saya kat Benang Hijau ni memang kena online. Sebab boss akan hubungi bila-bila masa melalui chat di Facebook. Bila ada customer yang beli kain atau baju melalui page FB, diorang akan deal dengan boss. Then, boss minta kitorang cari kain, baju atau tudung melalui kod yang dia bagi. Barang-barang ni kemudiannya akan dibungkus, seal dan siap untuk dipos. Tunggu posmen datang je lepas tu.

Dan setiap malam juga saya akan update stocklist di FB. So, staff kat KL boleh update stock kat web sekali. Itu la kemudahan internet sekarang. Memudahkan kerja manusia kalo digunakan di tempat yang betul, kan kan kan? ;)

Ok, sambung kerja!


P/S: Cara saya menguruskan Novel Fifty% pun lebih kurang macam ni lah, sebab novel-novel semua ada kat Sarawak. :)

6 comments:
Write Comments
  1. Best la time keje bole on9 ye...:-)
    Da tuntutan keje gitu kan....ok la tu....

    ReplyDelete
  2. assalamua'alaikum ya enti.
    masyaAllah! dah bekerja + berniaga ;)
    alhamdulillah..semoga mendapat keberkatan dari-Nya..

    oleh kerana ana seorang lelaki, maka..eh. semua untuk muslimah? 0.o

    kalau ana mahu buat baju melayu, ada kain yang sesuai utk muslimin punya?

    ReplyDelete
  3. kerja kerja online...kalau tak keja bos kol jugak kan..heheh

    ReplyDelete
  4. @Wallahua'lam

    wa'alaikumussalam..setakat ni takde kain yang sesuai untuk muslimin..

    ReplyDelete
  5. @aDisH.sHidA

    kan kak...errr..akak menyaksikan saya kerja di luar waktu kerja... =.="

    ReplyDelete
  6. jangan kena pakai spek mcm kembo akak nie sudah. dah kena on9 jerrrr Kbai :p

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com