BLOG ENCIK SUAMI

Monday, February 11, 2013

Mohon Muka Kecik-kecik Aje


Hari itu...

Dia: Akak, kawan akak tu... Macam tak pakai make up aje?

Saya: Ye ke? (Sambil menoleh ke pasangan pengantin yang satu lagi)

Dia: Aha, sebab yang belakang tu nampak jugak make up dia.

Saya: Mungkin kawan akak pakai nipis aje... (Senyum)

Dia: Macam tak pakai langsung, kak...

Saya: Dan mungkin juga suaminya tak nak isteri dia nampak macam orang lain... (Senyum lagi)

Dia: Ooo...


Hari ini...

Kina: Syukran akak! Sorry tak sempat nak jumpa dan salam-salam. Pijo tak perasan pun akak ada (kerana saya mengusik sama ada suaminya perasan saya ada apabila isteri yang cantik sudah berada di sisi). Hehe. Doakan kami ye. :)

Saya: Sah lah dia nampak Kina aje tu.. Hehehe... Insya'Allah dear... Akak minta izin masukkan satu gambar kamu berdua kat blog ye... :)

Pijo: Bukan nampak Kina sorang, tapi tak nampak Kak Sunah sorang aje. Keh keh keh. Terima kasih kak. Sebarang gambar mohon yang muka kecik-kecik aje ye...

Saya: Macam tu pun boleh ye? Hihihi.. Terima kasih jugak untuk makanan sedap-sedap di majlis kamu berdua.. :) Ok, Pijo.. Syarat diterima... Hihi..


Kala ini...

Alhamdulillah.
Baitul muslim terbina lagi.
Dan syaitan pun menangis lagi.
Sepasang orang hebat bersatu lagi.

Mohon Tuhan berkati mereka.
Suami yang begitu menjaga isterinya.
Isteri yang patuh kepada suaminya.
Moga bahagia sampai Syurga.


Mereka...

http://notakaki11.blogspot.com/
http://kinaizzati.blogspot.com/


Dan...

Gambar: Salmuh Che Harun

Barakallahu lakuma wa baraka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fi khair buat Umi Kalsom Yusof dan suami, Mohamad Qayyum Halele yang juga menyempurnakan separuh agama pada tarikh yang sama. Maaf tidak dapat hadir ke walimah kalian pada keesokan harinya (semalam). Doa yang sama juga buat kalian berdua... :)


5 comments:

Fasihah Supian said...

angah bila? :)

aReTikZ said...

Giliran tuan blog ni bila lagi? hehe..

Rozuan Ismail said...

selamat pengantin baru buat mereka berdua

teratak hati said...

Owh camtu yg muka kecik2 aje ye..

Iffah Afeefah said...

Tggu berita gembira dr yu lak

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.