Monday, February 11, 2013

Mohon Muka Kecik-kecik Aje


Hari itu...

Dia: Akak, kawan akak tu... Macam tak pakai make up aje?

Saya: Ye ke? (Sambil menoleh ke pasangan pengantin yang satu lagi)

Dia: Aha, sebab yang belakang tu nampak jugak make up dia.

Saya: Mungkin kawan akak pakai nipis aje... (Senyum)

Dia: Macam tak pakai langsung, kak...

Saya: Dan mungkin juga suaminya tak nak isteri dia nampak macam orang lain... (Senyum lagi)

Dia: Ooo...


Hari ini...

Kina: Syukran akak! Sorry tak sempat nak jumpa dan salam-salam. Pijo tak perasan pun akak ada (kerana saya mengusik sama ada suaminya perasan saya ada apabila isteri yang cantik sudah berada di sisi). Hehe. Doakan kami ye. :)

Saya: Sah lah dia nampak Kina aje tu.. Hehehe... Insya'Allah dear... Akak minta izin masukkan satu gambar kamu berdua kat blog ye... :)

Pijo: Bukan nampak Kina sorang, tapi tak nampak Kak Sunah sorang aje. Keh keh keh. Terima kasih kak. Sebarang gambar mohon yang muka kecik-kecik aje ye...

Saya: Macam tu pun boleh ye? Hihihi.. Terima kasih jugak untuk makanan sedap-sedap di majlis kamu berdua.. :) Ok, Pijo.. Syarat diterima... Hihi..


Kala ini...

Alhamdulillah.
Baitul muslim terbina lagi.
Dan syaitan pun menangis lagi.
Sepasang orang hebat bersatu lagi.

Mohon Tuhan berkati mereka.
Suami yang begitu menjaga isterinya.
Isteri yang patuh kepada suaminya.
Moga bahagia sampai Syurga.


Mereka...

http://notakaki11.blogspot.com/
http://kinaizzati.blogspot.com/


Dan...

Gambar: Salmuh Che Harun

Barakallahu lakuma wa baraka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fi khair buat Umi Kalsom Yusof dan suami, Mohamad Qayyum Halele yang juga menyempurnakan separuh agama pada tarikh yang sama. Maaf tidak dapat hadir ke walimah kalian pada keesokan harinya (semalam). Doa yang sama juga buat kalian berdua... :)

5 comments:
Write Comments

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com