BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, February 5, 2013

Zaman Sekolah Dulu-dulu: Buku Biodata

Zaman sekolah dulu-dulu...

Welcome to my page~~~

Nama: Izyan binti Halim
Nama panggilan: Izz, Yan @ Amoi
D.O.B: 30.2.1986
P.O.B: Atas katil Hospital Besar XXX
Hobi: Membaca buku
Cita-cita: Belum tahu
Makanan kegemaran: Asalkan halal
Minuman kegemaran: Asalkan halal
Orang yang disayangi: Rahsia
Orang yang dibenci: Rahsia

Siapa pernah lalui saat-saat ni? Masih ingat lagi tak sesi berebut nak page paling belakang, biodata paling menawan cantik tertarik, buku biodata siapa paling penuh, then setiap tahun ada lagi buku biodata baru padahal tahun lepas punya dah isi dah. Agaknya sebab tahun akan datang tu dah tau nak jadi apa bila da besar or makanan kegemaran dah berubah. Mungkin jugak orang yang disayangi dan dibenci dah bertukar. Haha!

Agak-agaknya zaman sekolah sekarang ada lagi tak ek benda-benda macam ni? Ada lagi ke yang main pass buku biodata macam dulu-dulu?

Sekarang Facebook jeeee semuaaa!


11 comments:

Iffah Afeefah said...

skng gne fb la u

tak main biodata

ai ingt lg dlu mls gile nk buat

sbbnye tulisan xlawa

smpai skng ehh

NadiRah said...

skang ade lg lah..ank buah nad ade je buat...anak murid nad time praktikal dulu pon buat... :P

aDisH.sHidA said...

terutama time akhir tahun....ada je buku nie kan..atau zaman akak buka autograf dipanggil nya sampai ke cikgu2 p sua juga

CikSpek said...

dr sek rendah sampai sek men dok buat benda ni. rugi bdk2 skrg tak rasa pengalaman cmni.

Miss Xyz said...

Sekarang dah makin pupus. Kali terakhir saya tulis biodata kat buku orang ialah 2 tahun lepas. ._.

D Yatie said...

hihihihi..kelakar bila ingat semula... rindunya zaman itu.. :D

the malay male said...

zaman skrg main add je kt fb

AyueJean AJ said...

Hahahhaha... Ingat sangat....
Paling famous masa sekolah rendah dengan awal sekolah menengah lah...
Lepas tu dah ada myspace, friendster..
Sekarang semua dah ada dalam faceboook je,..... =D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

dlu kongsi diari, skrng add facebook..hehe :D

ayen =D said...

aku tiba2 rasa nak buat bku ni juga.. tunggu ye, aku minta biodata ko nnti :)

Wallahua'lam said...

assalamua'laikum.
ya entti! ada lagi lah :D
versi street dakwah!
sekolah dulu ada.tapi faham la..lelaki kan ada lebih berminat conteng dari menulis

;p

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.