BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, March 16, 2013

Jadi Tak Jadi Aje

Selalu macam ni.

Memula nak beli. Lepas tu tak jadi. Then dah confirm dah nak beli. Lama-lama, tak jadi balik. Rasa macam tak perlu lah buat masa ni. Ada benda lain yang lagi perlu.

Asyik-asyik kan cakap pasal ni?

Maksudnya memang asyik-asyik fikir pasal ni la tu, sampai banyak kali dah tertulis dalam blog ni ha. Errr.

Tak pe lah. Baik simpan je duit tu untuk benda lain.

Rasanya lebih perlu beli charger baru untuk laptop dan barang-barang buang air untuk anak-anak Mulan. Bekas pasir yang lama dah tertinggal kat rumah sewa lama. Kena cari yang baru lah nampaknya. Nak latih diorang membuang dalam pasir tu dulu sebelum diorang membesar dan pandai membuang dalam toilet macam mama diorang.

Then kena rancang lagi bila umur diorang da masuk 4-5-6 bulan, da kena vaksin. 3 ekor tuuu! Darab lah RM27 (klinik kerajaan je). Aigooo. Sebab tu lah orang cakap bela kucing ni lagi mahal dari bela manusia. Erk!

Simpanan masa depan pun perlu juga.

Cukup-cukup sudah.


7 comments:

biela bell said...

biasa terjadi macam tu..last2 minute mesti cancel..haha

wah..pahala banyak tu bela kucing..sy segan dgn kucing..tpi sy syg kucing..hehe

IQ = Iez Qis said...

selalu macam tu, mungkin kita 50/50 kot perlukan benda tu kan kan

aDisH.sHidA said...

nak beli apa ni dik...akak egtkan pasal customer nak beli baju bila baca tajuk nya.


aDisH.sHidA said...

opps terlupa nak gtau..1 lagi egtkan pasal benda tu....jadi tak jadi tu..nasib bukan benda tu kan

InsyaAllah ada rezeki sunah untuk beli apa yang dihajati dan jaga mulan anak beranak

sea_lavender said...

jimat2 bli apa yg ptut dan wajar je hehe :D ramai anak2 mulan ~~~ ngeee

nabila azmi said...

hihi..setujuuu..tpi diorg ni ubt stress knnn =)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bnyknya benda nak kena pk ble dah ada family ni

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.