Awalnya Hari Ni...

Semangat betul pagi ni.

Sebelum Subuh dah bangun dan siap-siap mandi. Lepas solat terus masuk kampus. Sesambil drive sesambil menelefon seseorang. Bila takde respon, hantar Whatsapp. Risau.

Pagi ni jumpa adik-adik kat dalam. Dah lama tak beraktiviti macam ni. Lepas jumpa diorang isi perut kejap. Sambil sarapan tu, bercakap dengan mak kat telefon.

Banyak betul benda dibincangkan. Sampai lah habis maggie goreng dalam pinggan, baru habis bercakap dengan mak. Hihi. Kiranya ada teman jugak lah breakfast pagi ni walaupun hakikatnya sensorang aje.

Lepas breakfast, sebab masih awal lagi, terus keluar kampus. Kalau pergi lab pun, gerenti tak bukak lagi. So, baik gi pejabat pos setelkan apa yang patut. Nak hantar kain cotton mak ngah yang terlupa nak bawak sekali balik ke kampung hari tu.

Tapi, bila sampai pejabat pos, rupanya terlebih awal sebab tak bukak lagi. Walaupun tak bukak lagi, dah ramai dah tunggu kat luar. Tak lama pun menunggu, dalam 15 minit, dah bukak pun. Alhamdulillah. Siap beli kotak prepaid poslaju, terus masuk kampus balik.

Dan macam biasa, kena naik tangga sampai tingkat lima untuk masuk lab. Lif masih rosak lagi. Bila lah nak elok, tak tahu lah. Dah berminggu, sejak sebelum PRU lagi! Lama takkkkkk? Huhu.

Sekarang tengah menaip entry sambil buat draft journal sambil tengok Tanah Merah kat TONTON. Errr...

6 comments:

  1. kak pun bangun awal.

    dik bab lif tu xada y report ker

    ReplyDelete
  2. macam-macam benda boleh buat kalau awal ni :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum sunah...setiap hari ada saja kerja yg perlu dilakukn lumrah hidup kita kan...:)

    ReplyDelete
  4. jenuh pecah peluh panjat tangga tue. kesian kalau ade yang pregnant kan kak

    ReplyDelete
  5. Jenuh nak naik tangga hari2 tu Sunah...

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.