Thursday, May 30, 2013

Mainan Perasaan

Banyaknye benda jadi akhir-akhir ni.

Banyak betul permainan perasaan. Kekadang sampai beristighfar berkali-kali sebab banyak sangat fikirnya. Yang bebukan pulak tu. Jahat betul syaitan ni duk berbisik macam-macam. Sampai akhirnya berusaha untuk bersangka baik. Atau lebih kepada lepas tangan terus. Sesak dada kalau dibiarkan menghantui kepala. Berdosa kalau terus bersangka buruk. Kan? :(

Dalam banyak-banyak perasaan yang bermain tu, kadang-kadang rasa sesuai sangat kalau nak taip dalam blog time tu jugak. Nak share dengan semua. Ayat dah bukan main cantik dah kat kepala. Tapi last-last sebab fikirnya sampai ke jauh malam, laptop pun malas nak dibukak, maka dibiarkanlah berlalu begitu saje. Esok pagi bangun, dah lupa dah ape nak tulis. So, bagus jugak kan kalau dah tak ingat?

Kalau tak, mesti da tertaip kat sini. Tak nak. Sebab rasa banyak sangat dah kenal blog ni. Rasa macam...takde privasi? Ye ke? Entah. Ape dia? Buat blog lain yang lebih privasi macam diari? Dulu dah pernah ade. Tapi blog tu dah berkubur dah. Dah dikuburkan terus. Tak nak dah dikenang-kenang ape yang ditulis dalam tu. Semua dah berlalu. Tiba masa untuk melupakan semua benda tu. Dan masa tu dah tiba lama dulu. Alhamdulillah.

Dan saat-saat macam ni, rindu sangat dengan Angah Jiwa-jiwa.

Ke mana dia menyepi?

2 comments:
Write Comments
  1. Sunah...dulu masa akak tak aktif blogging memang semua benda nk tulis..tp betul jgk tu kalau skrg dah ada readers tak boleh main suka hati nak taip..takut ada yang terasa...kadang2 kita pun perlukan privasi kan..hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com