BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, May 30, 2013

Mainan Perasaan

Banyaknye benda jadi akhir-akhir ni.

Banyak betul permainan perasaan. Kekadang sampai beristighfar berkali-kali sebab banyak sangat fikirnya. Yang bebukan pulak tu. Jahat betul syaitan ni duk berbisik macam-macam. Sampai akhirnya berusaha untuk bersangka baik. Atau lebih kepada lepas tangan terus. Sesak dada kalau dibiarkan menghantui kepala. Berdosa kalau terus bersangka buruk. Kan? :(

Dalam banyak-banyak perasaan yang bermain tu, kadang-kadang rasa sesuai sangat kalau nak taip dalam blog time tu jugak. Nak share dengan semua. Ayat dah bukan main cantik dah kat kepala. Tapi last-last sebab fikirnya sampai ke jauh malam, laptop pun malas nak dibukak, maka dibiarkanlah berlalu begitu saje. Esok pagi bangun, dah lupa dah ape nak tulis. So, bagus jugak kan kalau dah tak ingat?

Kalau tak, mesti da tertaip kat sini. Tak nak. Sebab rasa banyak sangat dah kenal blog ni. Rasa macam...takde privasi? Ye ke? Entah. Ape dia? Buat blog lain yang lebih privasi macam diari? Dulu dah pernah ade. Tapi blog tu dah berkubur dah. Dah dikuburkan terus. Tak nak dah dikenang-kenang ape yang ditulis dalam tu. Semua dah berlalu. Tiba masa untuk melupakan semua benda tu. Dan masa tu dah tiba lama dulu. Alhamdulillah.

Dan saat-saat macam ni, rindu sangat dengan Angah Jiwa-jiwa.

Ke mana dia menyepi?


2 comments:

Suhaili Sarif said...

Sunah...dulu masa akak tak aktif blogging memang semua benda nk tulis..tp betul jgk tu kalau skrg dah ada readers tak boleh main suka hati nak taip..takut ada yang terasa...kadang2 kita pun perlukan privasi kan..hihi

Nurzakiah Hanum said...

kadang2....kt pun nak privasi

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.