Bukan 24 Jun

June 17, 2013

Tak ada panggilan dari fakulti hari ini.

Nampaknya, bukan 24 Jun tarikhnya.

Co-SV pun ada cakap minggu lepas, external examiner ke Australia sampai 27 Jun. Jadi, memang tak lah kalau 24 Jun ni tarikhnya. Mungkin awal Julai. Atau sebelum puasa. Kalau tiba-tiba selepas raya, tak tahu lah pulak. Selalunya pihak fakulti akan call seminggu sebelum tarikh untuk bagi kita bersedia.

Persediaan saya?

Slide 60% siap. Banyak kena edit semula. Banyak kena buang. Banyak kena copy balik ke slide bertemplate baru. Itu part slide. Kalau part penyampaian, latihan pun tak cukup lagi. Kena berlatih present bebanyak sampai fluent konon-kononnya. Padahal, serius putar belit benda yang sama jugak.

Kalau part fundamental?

Alahai. Ni yang lemah. Kena baca balik banyak benda-benda asas. Sebab examiner saya nanti bukan dari bidang saya yang betul-betul tulen. Dua-dua dari bidang lain. So, of course soalan yang akan menyerang saya nanti dari perkara-perkara asas. Nak tengok saya faham ke tak apa yang saya buat.

Masalahnya, saya faham ke apa saya buat ni?

Aishhh, mana keyakinan diri?

You Might Also Like

3 Comments

  1. Dear.. kitak boleh buat.. all the best!! :D

    ReplyDelete
  2. saya lagi tak paham bahasa2 ilmiah yg kak sunah tulis keh3...

    ReplyDelete
  3. kalau betul2 bersedia, insyaAllah keyakinan itu akan dtg sendiri.

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com