Jerebu Oh Jerebu!

Teruknya jerebu.

Kat dalam lab pun berasap. Semalam, kat dalam Tesco Bukit Indah pun berjerebu. Dahsyat betul pencemaran udara sekarang ni. Hujan pun dah lama sangat tak turun. Tak ada ke yang nak suntik awan bagi hujan macam dulu-dulu? Huhuhu.

Masa-masa macam ni teringat kat family nun jauh di sana. Kat sana berjerebu tak ek? Huhu.

Masa-masa macam ni lah nak jaga kesihatan sangat-sangat. Takut kang tak sihat lak masa viva-voce. Jangan kang kita tak sihat, tapi sebab API sangat tinggi, darurat dan tak boleh keluar rumah. Terusssss tangguh viva-voce. Naudzubillah lah kan!

Huhuhu.

Mohon berhentilah buat pembakaran terbuka. Semalam pun dah keluar arahan Johor, Melaka dan Selangor jadi kawasan larangan pembakaran terbuka. Kalau ada yang jumpa orang membakar sesuatu terang-terangan, report cecepat tau! Tapi kalau bakar duit untuk upacara keagamaan tu, tak pe ler~ Tu out of topic!

Moga-moga Allah pelihara kita semua ya?


P/S: Kena pakai purdah ni.

12 comments:

  1. Jiran akak bkr smpi tiap ptg.. Huhuhu

    ReplyDelete
  2. family sy kat johor pun kata yg jerebu teruk sngt kat sana... lg 2 minggu baru balik sana... hopely udara dah bersih lah bila sampai johor nanti...

    *lokasi skrg di bangi...

    ReplyDelete
  3. ada gk tgok kawan2 post gambar pasal jerebu ni..truk gk....take care sis...:)

    ReplyDelete
  4. risau kan..harp2 cepat la jerebu ni hilang sebab kita kan nak puasa..nanti kalau sakit2 ada je yang buat alasan tak boleh puasa bagai,..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum sunah...moga dipercepatkanlah hilang masalah jerebu ini...;)

    ReplyDelete
  6. jaga kesihatan sunah.. ujian dari DIA utk hambaNYA.. :)

    ReplyDelete
  7. jangan lupa pakai mask ye sunah bila keluar

    ReplyDelete
  8. kat sini pun jerebu jugak, dah berkurung dlm rumah dah nih

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,

    Kenapa biarkan laman web dan blog anda yang baik dan berpotensi ini tidak diketahui orang?

    Sebarkan dan tambah pengunjung dengan bertukar iklan laman web di

    Produk Muslim Ads Network

    Baru dilancarkan.. Daftar segera ia percuma!!.. kelulusan serta merta...

    Terima kasih

    ReplyDelete
  10. effect jerebu ritu sampai skang batukk.. uhukkkk..

    p/s: lama x singgah.. miss u..

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.