Kerja Kosong Pembantu Butik

June 06, 2013

Sangat tak best bila internet slow macam siput.

Lagi tak best bila Celcom hantar mesej gitau volume da habis guna. Maka ia melambatkan lagi kelajuan internet yang sudah sedia slow. Haiyooo. Masa-masa slow macam ni, blog aje lah yang paling laju untuk dibuka. Tapi blog sendiri je lah, untuk update. Kalau nak blogwalking, kena duduk depan laptop tu tunggu loading sampai esok lusa. Erk!

Bila da 6 hari kerja 12 jam tanpa cuti ni, baru lah rasa betapa pentingnya rehat yang cukup dengan penuh tenang aman damai. Kalau tak cukup rehat, esoknya baru pukul 10 dah menguap-nguap. Buka kedai baru setengah jam dah terbaring-baring kepala atas meja. Bila petang-petang, kondisi semakin kronik sampai rasa nak tidur terus aje atas meja tu haaa~ Aiyarkkk!

Bila da kerja jugak, tak dapat dah nak bersenam tiap hari macam dulu-dulu. Ceh, padahal baru-baru ni je mengamalkan senaman mengempiskan perut. Macam lah tak boleh buat awal pagi lepas solat Subuh tu. Buat aje atas tilam terus, lepas tu sambung tidur, bangun balik pukul 8. Alasan ajeee kan!

Tapi yang paling terasa, bila da kerja, bisnes kek terjejas sikit. Eh, terjejas banyak. Hurm. Sebab saya kerja 12 jam sehari, tak sempat kalau saya nak melapis 4 jam dan menghantar kek yang entah berapa jam masa saya akan ambil. Bila nak tidur dan cukupkan rehat kalau macam tu? Huhu. Kalau kerja siang, buat kek malam, ok la sikit. Sekarang ni pun bila buat kerja berat sikit, cepat sangat batuknya. Dah makin teruk nampaknya sistem pernafasan saya ni. Tapi saya rasa tu sebab habuk kot. +_+

Sebenarnya, saya sementara saje kat sini sebelum berpindah ke kedai lama. That's why, kami tengah mencari pekerja yang berminat mahu menjadi pembantu butik. Nak tengok iklan dan cara nak apply? Tengok gambar bawah ni aje, dah lah~


So, kalau ade sape-sape rasa dirinya wanita yang berminat dengan kain cotton, taksub dengan fabrik, sukakan fesyen shawl (tak rasa apa macam saya pun boleh), selalu tersenyum (susah senyum macam saya pun boleh), banyak bercakap (pendiam pun boleh macam saya), amanah, bertanggungjawab, jujur, bertoleransi dan berbagai-bagai lagi, boleh lah contact number Puan Fadzillah, owner Benang Hijau Collections.

Tambah-tambah yang nak kerja area Bukit Indah, khususnya Tesco Bukit Indah, amat dialu-alukan!


** Tiada kata seindah bahasa.. Salam Israk dan Mikraj! **

You Might Also Like

2 Comments

  1. Wahhhh kerja menarik. Bagus tuk gadis2 ayu yg baik budi bahasa. Klu kasar2 x sesuai nnt pelanggan lari

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com